Εξομολόγηση από έναν μπαμπά που μεγαλώνει μόνος τα δίδυμά του

Εξομολόγηση από έναν μπαμπά που μεγαλώνει μόνος τα δίδυμά του

μπαμπά που μεγαλώνει μόνος τα δίδυμά

Πόσες μαμάδες γνωρίζετε που μεγαλώνουν μόνες τα δίδυμα παιδιά τους, χωρίς σύντροφο; Μπορεί και να έχετε γνωρίσει κάποιες, ίσως να είστε κι εσείς μία από αυτές. Πόσους όμως μπαμπάδες διδύμων γνωρίζετε στην ίδια κατάσταση; Σκέφτεστε;

Ο Νίκος έχασε την πολυαγαπημένη του σύζυγο λίγους μόλις μήνες αφότου ήρθαν στην ζωή τα δίδυμα παιδάκια τους.

Οι πιο αγνές και φυσικές επιλογές για την περιποίηση του Βρέφους σας!

[babyPostAd]Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής του. Χαμένος μέσα στη θλίψη για την ξαφνική απώλεια της γυναίκας του, βρήκε το κουράγιο να μεγαλώσει μόνος τα μωρά τους.

Οι δύο αυτές ζωούλες ήταν πια η μοναδική του προτεραιότητα.

Και αν φαντάζεστε ότι είχε βοήθεια και στήριξη από τη μητέρα του, μάθετε ότι όχι, δεν είχε. Ήταν εντελώς μόνος. Στο σπίτι με δύο μωρά.

Και αποφασισμένος να γίνει για αυτά και μάνα και πατέρας.

Τώρα, κάποια χρόνια μετά, στέλνει ένα γράμμα εξομολόγησης για να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του αλλά και μερικές συμβουλές σε όσους μπαμπάδες βιώνουν αυτή τη στιγμή κάτι παρόμοιο:

“-Πρώτα από όλα, βάζεις προτεραιότητες. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα, κι έτσι κάνεις τα απολύτως απαραίτητα. Αν βλέπεις ότι τα δίδυμα μεγαλώνουν, αναπτύσσονται και είναι υγιή και ασφαλή, τα πας μια χαρά!

Αφήνεις πολλά πράγματα στην άκρη, όπως μια καλύτερη δουλειά ή τον προσωπικό σου χρόνο. Τα δίδυμα σε χρειάζονται.

-Προσπαθείς να τα βάλεις σε μια ρουτίνα, και γιατί έτσι γίνονται όλα αλλά και γιατί τα μικρά έχουν ανάγκη από τη ρουτίνα. Η ρουτίνα βέβαια αλλάζει καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν. Μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι σε αυτές τις αλλαγές.

-Δεν θυμάσαι τις ώρες του ταϊσματος; Σημείωνε τα πάντα. Όταν ο γιατρός θα σε ρωτήσει, απλά άνοιξε το σημειωματάριό σου. Αυτό βοηθάει και εσένα (ειλικρινά τι να πρωτοθυμηθείς;) αλλά και τον ειδικό. Επιπλέον, όταν σημειώνεις σε βοηθάει να μην αποτρελαθείς εντελώς!

-Με έναν μισθό στο σπίτι, μπορείς να τα καταφέρεις μόνο εάν κόψεις τα περιττά έξοδα και αφήσεις τα πλέον απαραίτητα. Δεν είναι εύκολο αλλά γίνεται!

Ζητάς βοήθεια. Το ότι είσαι ο μόνος γονιός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνεις όλα μόνος σου. Ζήτα βοήθεια από φίλους, καλούς γείτονες ή εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα από baby sitters.

Όταν τα μωρά μεγαλώσουν λίγο, βρες την ευκαιρία να βγεις μια βόλτα με τους φίλους σου- το χρειάζεσαι!

Μην αφήνεις την απώλεια της συζύγου σου να καταδυναστεύσει τη σχέση σου με τα παιδιά σου. Εάν χρειάζεσαι επαγγελματική βοήθεια, ζήτησέ την.

Τα παιδιά είναι η χαρά, η ζωή η ίδια!

Εστίασε στις χαρούμενες στιγμές που περνάς μαζί τους.

Απόλαυσε τις αγκαλιές και τα φιλιά τους.

Και αυτό το χαμόγελο, αχ, αυτό το χαμόγελό τους!

Πηγή:  mytwins.gr

Διαβάστε ακόμη:

“Ζήσε! Ζήσε, ό,τι κι αν σου φέρει η ζωή!”: Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας

Η εξομολόγηση μιας μητέρας: «Όσα θέλω να ξέρεις για τους γονείς παιδιών με ειδικές ικανότητες»

«Ένα μικρό θαύμα» – Η εξομολόγηση μιας προωρομανούλας!