Η συνταγή της Αργυρώς για γευστικό παγωτό σε 10 λεπτά μόνο με 4 υλικά!
Για τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για κλασικό σπιτικό παγωτό μέσα σε λίγα λεπτά, θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά και ένα μίξερ για καλό χτύπημα. Η γεύση του παγωτού μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
[babyPostAd]Υλικά συνταγής
- 250 γραμμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
- 400 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
- 410 γραμμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
- 1 (ή 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας) βανίλια
Εκτέλεση
1. Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μίγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
2. Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μίγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
3. Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5΄, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας, για σοκολατένια γεύση.
Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Πηγή: argiro.gr
Το διαβάσαμε στο thetoc.gr