Σταματήστε να κάνετε τσουλήθρα με τα παιδιά σας! Είναι επικίνδυνο!

Σταματήστε να κάνετε τσουλήθρα με τα παιδιά σας! Είναι επικίνδυνο!

τσουλήθρα με τα παιδιά

Βλέπουμε συνεχώς γονείς, γιαγιάδες και δασκάλες να ανεβαίνουν στην τσουλήθρα μαζί με το παιδί και να τσουλάνε μαζί!

[babyPostAd]Το έχω κάνει και εγώ πολλές φορές, ειδικά όταν το παιδί μου δεν περπατούσε ακόμη. Θεωρούσα οτι ήταν υψίστης σημασίας η ασφάλεια του παιδιού μου και έκανα και εγώ τσουλήθρα μαζί του για να το προστατεύσω.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και πρέπει όλοι να ενημερωθούν!

Η Kristi Broughton κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από αυτό, με τον 3 ετών γιο της να έχει σπασμένο πόδι και να χρειάζεται γύψο!

“Κανείς μας δεν το ξέρει, ούτε εγώ το ήξερα, αλλά την πλήρωσε το παιδί μου…” έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook .

Σύμφωνα με τους The New York Times οι ειδικοί ορθοπεδικοί αντιμετωπίζουν συχνά τέτοιου είδους φαινόμενα. Μια έρευνα του νοσοκομείου Νέας Υόρκης Winthrop University έδειξε οτι περίπου 14% των προβλημάτων στα πόδια παιδιών οφείλονται σε τσουλήθρες που έγιναν μαζί με το γονιό.

Ο γιος της θα ήταν ασφαλέστερος χωρίς εκείνη!

Το βάρος της μαμάς είχε ως αποτέλεσμα να γυρίσει το ποδαράκι του εντελώς και να σπάσει. Αντί να μπορέσει η μαμά να το προφυλάξει, ήταν η ίδια  που έκανε την κατάσταση χειρότερη.

“Τον είχα μπροστά μου, ανάμεσα στα πόδια μου. Όπως κατεβαίναμε η σόλα του παπουτσιού του πιάστηκε σε καποια άκρη της μεταλλικής επιφάνειας και σταμάτησε, ενώ το σωματάκι του συνέχισε να πέφτει. Το βάρος μου πίσω του ήταν αυτό που έκανε τα πράγματα χειρότερα καθώς τον ανάγκασε να συνεχίσει να κατεβαίνει την τσουλήθρα, ενω το πόδι του έμεινε πιασμένο.

Όλοι οι γονείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, αλλά πολλές φορές απλά δεν ξέρουμε τι είναι το σωστό. Γι αυτό σας ενημερώνω! Η άγνοια μου με οδήγησε να βλάψω το παιδί μου!” 

0

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε πώς μπορούν να σας βοηθήσουν 5 λαστιχάκια ώστε να μην βάζετε τις φωνές στο παιδί σας!

5 πράγματα που όλες οι έγκυες θεωρούν σημαντικά πριν γεννήσουν, αλλά τελικά δεν είναι!

Ένα εκπληκτικό βίντεο που ευαισθητοποιεί τους γονείς στην παροχή πρώτων βοηθειών!