Φτιάξτε την τούρτα του Άκη Πετρετζίκη από κρέπες!

crepe-570

Ξέχνα τις τούρτες που ήξερες μέχρι σήμερα. Η τούρτα του Άκη Πετρετζίκη κολάζει και άγιο!

ΥΛΙΚΑ

  • 1200 γρ. γάλα
  • 8 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 600 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 συσκευασία καραμελωμένα αμύγδαλα
  • λιγο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • τριμμένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε ένα μπολ με το σύρμα και σιγα σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια, χωρίς να κάνει γρομπαλάκια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατα προτίμηση μικρό, λαδώνουμε ελάχιστα τον πάτο του και ρίχνουμε μια γεμάτη κουτάλα απο το μείγμα.

Ψήνουμε και απο τις 2 πλευρές χωρίς να πάρει πολύ χρώμα και αφήνουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Για να κάνουμε τη σαντιγί χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα και όταν ξεκινάει να αφρατεύει ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό μείγμα. Στήνουμε την τούρτα μας βάζοντας μια κρέπα στον πάτο.

Απο πάνω αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού και φέτες απο μπανάνα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες μας (την μία πάνω στην άλλη). Όταν είναι έτοιμος ο πύργος μας, απλώνουμε τη σαντιγί απο πάνω και γύρω γύρω στα τοιχώματα της τούρτας. Απο πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και καραμελωμένα αμύγδαλα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

koolnews.gr