Χυλοπίτες με λουκάνικο και πιπεριές
[babyPostAd]Υλικά:
200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
400 γρ. χυλοπίτες με αυγό
1 ντομάτα
2 πιπεριές
1 κρεμμύδι
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
100 γρ. γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
2 κουτ. σούπας μαϊντανός
1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
Οδηγίες:
Σε κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο νερό. Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες. Κόβουμε κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε σκόρδο. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τη ντομάτα σε καρεδάκια. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το φασκόμηλο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λουκάνικο με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε μαϊντανό, φασκόμηλο, πιπεριές και ντομάτα. Σβήνουμε με το κρασί Ρίχνουμε λίγο πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στο τηγάνι νερό από τις χυλοπίτες που βράζουν. Προσθέτουμε τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες απευθείας στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δείτε εδώ το σχετικό Video
Πηγή: star.gr