Οκτώ απίστευτες παραδόσεις για το… καλωσόρισμα των νεογέννητων μωρών στο κόσμο

Οκτώ απίστευτες παραδόσεις για το… καλωσόρισμα των νεογέννητων μωρών στο κόσμο

καλωσόρισμα των νεογέννητων

Επί εννέα μήνες, σύσσωμη η οικογένεια της εγκύου μητρός περιμένει πως και πως για τη μεγάλη ημέρα… Η έλευσης του νέου μέλους της οικογενείας στο κόσμο, είναι ένα γεγονός τεράστιας σημασίας τόσο για τους γονείς του, όσο και για τον ευρύτερο κύκλο τους. Γι’ αυτό και κάθε πολιτισμός έχει επιλέξει το δικό του τρόπο για να τιμήσει τη γέννηση του βρέφους και να το καλωσορίσει στο κόσμο.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

[babyPostAd] Δείτε οκτώ από τα πιο περίεργα… καλωσορίσματα των νεογέννητων μωρών στο κόσμο:

1) Ιαπωνία – Αποθήκευση του ομφάλιου λώρου σε ξύλινο κουτί Τα ενθύμια που κρατάνε οι γονείς για να αναπολούν τις μνήμες από τις πρώτες μέρες ζωής του παιδιού τους είναι αρκετά. Αλλοι κρατάνε μια τούφα από το πρώτο του κούρεμα, άλλοι κρατάνε τα πρώτα του παπούτσια. Στην Ιαπωνία όμως έχουν ένα πιο… ιδιαίτερο ενθύμιο. Τα ίδια τα νοσοκομεία δίνουν στους γονείς ένα ξύλινο κουτί που περιέχει μια μικρή κούκλα που κοιμάται φορώντας ένα κίμονο. Μέσα στο κίμονο τοποθετείται ο ομφάλιος λώρος του μωρού. Με αυτό το τρόπο θεωρείται ότι εξασφαλίζεται η καλή σχέση του μωρού με τη μητέρα του.

2) Δανία και Σουηδία – Μεσημεριανό νανούρισμα στους δρόμους της πόλης Παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, στις κρύες αυτές χώρες υπάρχει η ιδιαίτερη αυτή παράδοση. Οι γονείς θεωρούν πως ο καθαρός και κρύος αέρας κάνει καλό στο μωρό τους και το βοηθάει να κοιμηθεί. Πιστεύουν επίσης πως η βόλτα στο κρύο θα κάνει το μωρό τους ανθεκτικότερο στα κρυολογήματα. Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι ακόμα και το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας της Δανίας συνιστά, επίσης, αυτή τη πρακτική.

3) Φινλανδία – «Πακέτο μητρότητας» δώρο από τη κυβέρνηση Τα τελευταία 75 χρόνια, όταν γεννιέται ένα μωρό στη Φινλανδία, το κράτος δίνει στους γονείς ένα κουτί με τα απαραίτητα. Περιέχει λίγα ρούχα, σεντόνια αλλά ακόμα και παιχνίδια για το μωρό. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν μεταξύ του κουτιού και μιας αντίστοιχης επιχορήγησης περίπου 150 ευρώ, όμως οι περισσότεροι διαλέγουν το κουτί. Πέρα από τη βοήθεια που δίνει το κράτος στην οικογένεια, θεωρείται πως η πράξη αυτή συμβολίζει και το γεγονός ότι όλοι ξεκινάμε τις ζωές μας επί ίσοις όροις.

4) Αίγυπτος – Το «κοσκίνισμα» του μωρού Στην Αίγυπτο ο αριθμός «7» είναι πολύ σημαντικός και συνδέεται άμεσα με τη ζωή. Γι αυτό το λόγο την έβδομη μέρα ζωής του μωρού, η μητέρα του αφού του φορέσει ένα άσπρο ρούχο, το τοποθετεί σε ένα κόσκινο και το κουνά απαλά. Η κίνηση αυτή γίνεται ώστε το μωρό να συνηθίσει στις ιδιοτροπίες και τις αναταράξεις που υπάρχουν στη ζωή. Η… τελετή συνεχίζει με το μωρό να ξαπλώνει πάνω σε μια κουβέρτα και τη μητέρα του να περνά από πάνω του εφτά φορές, για να διώξει από πάνω του τα κακά πνεύματα.

5) Αρμενία – Το αντικείμενο που θα διαλέξει το μωρό Όταν ένα μωρό βγάλει το πρώτο του δόντι, οι Αρμένιοι γονείς το γιορτάζουν με μια τελετή που ονομάζεται Agra Hadig. Αφήνουν το μωρό στο πάτωμα και τοποθετούν γύρω του διάφορα συμβολικά αντικείμενα, όπως μια μεζούρα, ένα στηθοσκόπιο, μια σπάτουλα, ένα βιβλίο και άλλα αντικείμενα. Οι γονείς περιμένουν μέχρι το μωρό να αγγίξει το πρώτο αντικείμενο, το οποίο θα συμβολίσει και το μέλλον του. Για παράδειγμα, εάν το παιδί επιλέξει τη μεζούρα, τότε αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχιτέκτονας ή μηχανικός.

6) Τζαμάικα – Η φύτευση δέντρου και το θάψιμο του ομφάλιου λώρου Σύμφωνα με τη Τζαμαϊκανή παράδοση, όταν ένα μωρό γεννιέται τότε η μητέρα του φυτεύει ένα δέντρο. Στο σημείο που θα φυτέψει το σπόρο, θα θάψει και τον ομφάλιο λώρου του παιδιού της. Είναι ένας συμβολισμός για να δείξει στο παιδί τις υποχρεώσεις του στη ζωή, αφού σημαίνει την αρχή της ζωής του. Το παιδί πρέπει να προσέχει και να φροντίζει το δέντρο του.

7) Μπάλι – Το μωρό απαγορεύεται να πατήσει το έδαφος Από τη στιγμή που θα γεννηθεί το μωρό και για τις επόμενες 210 μέρες της ζωής του, το έθιμο στο Μπάλι λέει πως απαγορεύεται να αγγίξει τα πόδια του στο έδαφος. Το μωρό θεωρείται μια θεϊκή ύπαρξη που ήρθε από τον ουρανό και έτσι η μετάβαση του στη Γη πρέπει να γίνει ομαλά. Μόνο όταν το μωρό αγγίξει τα πόδια του στο έδαφος μετατρέπεται σε πλήρως ανθρώπινο ον, σύμφωνα με τη παράδοση της χώρας

8) Τρινιντάντ και Τομπάγκο – Λεφτά στα χέρια του μωρού Όταν κάποιος επισκέπτεται το σπίτι του νεογέννητου μωρού στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, φροντίζει να έχει μαζί του κάποια λεφτά για να τα τοποθετήσει στα χέρια του μωρού. Η κίνηση αυτή συμβολίζει την ευημερία που εύχεται ο επισκέπτης στο μωρό

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Το διαβάσαμε στο spitikomas.blogspot.gr