5 Εύκολες συνταγές για ατομικά γλυκά!
Είναι ώρες- ώρες που θέλεις να φας κάτι γλυκό αλλά να μην είναι μεγάλη η ποσότητα. Απλά να “πάρεις τη δόση” σου για την υπογλυκαιμία. Σκέφτεσαι ότι το ιδανικότερο θα ήταν να έχεις από εκείνα τα μικρά ατομικά γλυκάκια που βγάζουν πλέον στα ζαχαροπλαστεία. Ώπα, κάτσε! Και γιατί να μην τα έχεις; Γιατί να μην έχει το δικό σου ατομικό γλυκάκι στο ψυγείο να σε περιμένει;
Φτιάξε τα δικά σου ατομικά γλυκά
Μους σοκολάτα με μπανάνα
Υλικά:
- 1 κουβερτούρα πραλίνα 170γρ.
- 200γρ. μαλακό βούτυρο
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 μπανάνες
- 1 κ.σ καστανή ζάχαρη
Λιώσε την πραλίνα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 1/2 λεπτό στο δυνατό. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα άφησε την να κρυώσει για 2-3 λεπτά. Έπειτα, σε ένα μπολ χτύπα την κρέμα γάλακτος και αφού αφρατέψει, ξεκίνα να προσθέτεις την λιωμένη σοκολάτα. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να σφίξει το μείγμα και ύστερα βάλε το στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε ένα τηγάνι, πέρνα ελαφρώς τις μπανάνες- κομμένες σε ροδέλες- με τη ζάχαρη. Βγάλε τη μους από το ψυγείο και σε μπολάκια ή ποτήρια, βάλε τις μπανάνες στον πάτο και από πάνω ρίξε τη μους. Πίσω στο ψυγείο για μια ώρα και έτοιμο για κατανάλωση!
Κρέμα σοκολάτας με καραμέλα
Υλικά:
- 5 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. κορν φλάουρ
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 3/4 φ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές βούτυρο
- πραλίνα σοκολάτας (Nutella)
Σε ένα μπολ βάλε 2 φλ. γάλα, το κορν φλάουρ, τα αυγά και την βανίλια και ανακάτεψε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε 3 κουταλιές ζάχαρη και βάλε το σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να γίνεται καραμέλα. Μόλις ξεκινήσει να γίνεται, απόσυρε για 2 λεπτά το κατσαρολάκι από την φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ξαναβάλε το κατσαρολάκι στη φωτιά και με ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε μέχρι το γάλα και η ζάχαρη να γίνουν ένα.
Απόσυρε το κατσαρολάκι από την φωτιά και με μια κουτάλα πρόσθεσε 4 κουταλιές στο μείγμα με το αυγό. Αφού ανακατέψεις καλά, τότε επανέφερε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με την καραμέλα και σε δυνατή φωτιά ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να σφίξει. Τέλος, βγάλε το μείγμα από την φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο. Ανακάτεψε καλά. Μόλις κρυώσει το μείγμα σε ατομικά μπολάκια βάλε στον πάτο μια κουταλιά πραλίνα και από πάνω την κρέμα καραμέλας. Στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Ατομικά oreo cheesecake
Υλικά:
- 1 συσκευασία oreo μπισκότα
- 400γρ. τυρί κρέμα
- 400γρ. γάλα ζαχαρούχο
- χυμό από ένα λεμόνι
- ξύσμα από μισό λεμόνι
Ρίξε στον μούλτι τα μπισκότα μέχρι να διαλυθούν καλά. Βάλε τα σε ένα μπολ και ρίξε στο μούλτι τα υπόλοιπα υλικά. Σε μπολάκια ή ποτηράκια βάλε στην βάση το τριμμένο μπισκότο και από πάνω ρίξε την κρέμα. Μπορείς από πάνω για ντεκόρ να βάλεις είτε και άλλο τριμμένο μπισκότο, είτε ένα ολόκληρο μπισκότο. Βάλε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν (περίπου 3 ώρες). Αφού παγώσουν είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Σουφλέ σοκολάτας
Υλικά (για ένα άτομο):
- 4 κ.σ αλεύρι Φαρίνα
- 4 κ.σ ζάχαρη
- 2 κ.σ κακάο
- 1 αυγό
- 3 κ.σ γάλα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 βανίλιες
- 3 κουταλιές νιφάδες σοκολάτας
Σε μια κούπα ή σε ένα μπολάκι βάλε όλες τις σκόνες και ανακάτεψε τες. Πρόσθεσε το αυγό και ανακάτεψε πολύ καλά το μείγμα. Βάλε το λάδι και το γάλα και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά. Τέλος, πρόσθεσε τις νιφάδες σοκολάτας. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει. Εναλλακτικά στα μικροκύματα στο δυνατό για 3-4 λεπτά. Αφού φουσκώσει βγάλε το από τον φούρνο. Να ξέρεις ότι όταν το βγάλεις θα πέσει το φούσκωμα που έχει κάνει. Μπορείς να σερβίρεις μαζί με παγωτό το σουφλέ σου.
Γλυκό γιαούρτι με μπισκότα
Υλικά:
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- γλυκό του κουταλιού (ό,τι προτιμάς)
Θρυμμάτισε στο μούλτι τα μπισκότα και μοίρασε τα σε μπολάκια ή ποτηράκια. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ζαχαρούχο και το γιαούρτι και έπειτα πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να είναι ομογενοποιημένο. Μοίρασε το μείγμα ισόποσα στα μπολάκια. Τέλος, από πάνω ρίξε το γλυκό του κουταλιού της προτίμησης σου και βάλε τα στο ψυγείο να κρυώσουν (περίπου 2 ώρες). Είναι πανέτοιμα!
Πηγή : ediva.gr