7 αντανακλαστικά κατά των ιώσεων

7 αντανακλαστικά κατά των ιώσεων

αντανακλαστικά κατά των ιώσεων

Οι ιώσεις και η μετάδοσή τους δεν αφορούν μόνο τα παιδιά αλλά κι εμάς τους “μεγάλους” που συχνά μεταφέρουμε ένα σωρό μικρόβια απ’ τη δουλειά ή τις κοινωνικές μας επαφές. Γι’ αυτό και οι οδηγίες που ακολουθούν είναι καλό να υιοθετηθούν απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας και όλους όσοι έρχονται σε επαφή με τα παιδιά ως ένα αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης για τις ιώσεις του φθινοπώρου.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

[babyPostAd]1. Πλένουμε τα χέρια πολλές φορές τη μέρα 
Είναι πολύ σημαντικό αφού τα χέρια είναι ο πρώτος μεταφορέας των ιώσεων του αναπνευστικού. Ο λόγος είναι απλός: βήχουμε ή φτερνιζόμαστε και τα μικρόβιαδιαδίδονται στον αέρα… οι ιοί, που ευθύνονται για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού κάθονται πάνω στα ρούχα και τα παιχνίδια, στα περιοδικά, στις λαβές του λεωφορείου και του μετρό, στα χερούλια της πόρτας κ.λπ. Τα κακά νέα είναι πως μπορούν να επιβιώσουν πολλές ώρες έξω απ’ τον οργανισμό ώστε όταν εμείς τους πιάνουμε και τους μεταφέρουμε στα χέρια μας μπορεί οι ιοί να είναι ακμαιότατοι! Κι όταν εμείς αγγίζουμε τη μύτη, το στόμα, τα μάτια μας κάθε τόσο, εξασφαλίζουμε στους ιούς μια εύκολη είσοδο στον οργανισμό μας. Το καλό πλύσιμο των χεριών είναι ένα βασικό “όπλο” που διαθέτουμε απέναντί τους. Αν είμαστε κάπου έξω και δεν έχουμε νερό και σαπούνι, ένα υγρομάντιλο με οινόπνευμα μπορεί να είναι αντίστοιχα αποτελεσματικό.

2. Αλλάζουμε συχνά οδοντόβουρτσες
Μια υγρή οδοντόβουρτσα είναι μια πραγματική φωλιά μικροβίων – και κυρίως αφού το μπάνιο μας θερμαίνεται καλά. Μετά το βούρτσισμα ξεπλένουμε καλά την οδοντόβουρτσα και τη στεγνώνουμε με ένα κομμάτι χαρτί. Την αφήνουμε να στεγνώσει στον αέρα και δεν την βάζουμε σε θήκη ή μέσα στο φαρμακείο. Φροντίζουμε ώστε να μην ακουμπούν μεταξύ τους οι οδοντόβουρτσες των μελών της οικογένειας, ειδικά αν κάποιος είναι άρρωστος. Τέλος, βασικό μέτρο πρόληψης κατά της μετάδοσης ενός ιού ή μικροβίου είναι να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα μετά από μια αμυγδαλίτιδα φαρυγγίτιδα ή άλλη ίωση του αναπνευστικού.

3. Κρατάμε σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του σπιτιού
Η θερμοκρασία δωματίου πρέπει να είναι γύρω στους 19 °C, κυρίως στα υπνοδωμάτια. Πρέπει γενικά να γνωρίζουμε πως η ζέστη ξηραίνει τη βλεννογόνο των αναπνευστικών οδών και μας κάνει πιο ευάλωτους στα μικρόβια και τους ιούς.

4. Αερίζουμε συχνά το σπίτι
Συνήθως τα παιδιά αρρωσταίνουν το φθινόπωρο που έχει μέτριες θερμοκρασίες και υγρασία, που επιτρέπουν τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αερίζουμε καθημερινά το σπίτι, για τουλάχιστον 10 λεπτά τη μέρα, με ορθάνοιχτα παράθυρα. Αυτός είναι ο ελάχιστος χρόνος για να ανανεωθεί ο αέρας ενός δωματίου.

5. Δεν καπνίζουμε στο σπίτι
Το παθητικό κάπνισμα είναι μια από τις αιτίες σοβαρών αναπνευστικών ασθενειών στα μικρά παιδιά. Ο λόγος; Ερεθίζει τις αναπνευστικές οδούς και ευνοεί τις επιπλοκές, μειώνοντας την ικανότητα του αναπνευστικού συστήματος να καθαρίσει μέσω των εκκρίσεων.

6. Βάζουμε το χέρι μπροστά στο στόμα όταν φτερνιζόμαστε ή βήχουμε
Όλοι το ξέρουμε, αλλά δεν το κάνουμε πάντα! Τα σταγονίδια που φεύγουν απ’ το στόμα μας μπορεί να φτάσουν και την ταχύτητα των 170 χλμ/ώρα, γι’ αυτό –ακόμη καλύτερα- στρίβουμε απ’ την άλλη πλευρά όταν θέλουμε να βήξουμε ή να φτερνιστούμε ή πηγαίνουμε σ’ ένα ανοιχτό παράθυρο.

7. Απολυμαίνουμε καθημερινά το τηλέφωνο
Πόσες φορές έχετε δώσει το ακουστικό στο παιδί για να στείλει ένα φιλάκι ή να πει “γεια” στον παππού; Το ακουστικό του τηλεφώνου, όπως και το κινητό μας τηλέφωνο, είναι φορείς μικροβίων. Ένα απλό πέρασμα κάθε μέρα με υγρομάντιλο που περιέχει οινόπνευμα ή μ’ ένα βαμβάκι με καθαρό οινόπνευμα θα μειώσει πολύ τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε.

Πηγή:capital.gr