Συνταγή για βρέφη | Μπακαλιάρος με σπανάκι!

Μπακαλιάρος με σπανάκι

 Χρόνος ετοιμασίας : 8 λεπτά
 Χρόνος μαγειρέματος: 16 λεπτά
 Μερίδες : 3
 Κατάλληλο για ηλικίες: Από 6 μηνών

Υλικά:

  • 15 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 πράσο 5 εκ. ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα (περίπου 120 γραμμάρια), σε κύβους
  • 100 ml ανάλατο ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 75 ml γάλα
  • 2 χούφτες φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φρέσκου φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς κόκαλα (ή άλλου λευκού ψαριού), αποφλοιωμένου και
  • τεμαχισμένου σε κύβους
  • 15 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε απαλά, ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε  την πατάτα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και το γάλα. Αφήνουμε να βράσει , καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά μέχρι να είναι τα λαχανικά τρυφερά.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι και το μπακαλιάρο και ανακατεύουμε στη φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να μαγειρευτεί ο μπακαλιάρος.
  4. Ανακατεύουμε με το τυρί και πολτοποιούμε το μείγμα ώστε να γίνει πουρές.
  5. Για μεγαλύτερα μωρά, μπορούμε απλά να λιώσουμε με ένα πιρούνι.

Καλή όρεξη!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή