Αυτό άλλωστε, υποστήριζαν παλιότερες γενιές ψυχολόγων και ειδικών υπογραμμίζοντας μάλιστα τα μωρά είναι « ελαττωματικοί ενήλικες»,ανίκανα να σκεφτούν όσο είναι μικρά. Νέες μελέτες ,όμως βάζουν τα πράγματα στην θέση τους αποδεικνύοντας πως τα βρέφη έχουν απίστευτες ικανότητες μάθησης, ενώ επιπλέον είναι και ιδιαίτερα εφυή.
«Τα μωρά ,από την πρώτη στιγμή που έρχονται στον κόσμο, αποδεικνύονται τερατάκια εξυπνάδας».Οι γιατροί βλέπουν καθημερινά και ομολογούν έκπληκτοι το πόσο έξυπνα είναι την ημέρα που γεννιούνται. Μπορεί να μην είναι σε θέση να καταλαβαίνουν ή να μην έχουν τον τρόπο επικοινωνίας μαζί τους ,αυτά όμως ξέρουν να παρατηρούν να εξερευνούν ,να φαντάζονται και να μαθαίνουν πολλά περισσότερα από όσα μπορούμε να υποθέσουσουμε.
Η αγάπη …αυξάνει την ευφυΐα
«Ένα μωρό μπορεί, να γίνει ακόμη πιο έξυπνο ,αν οι γονείς ασχοληθούν μαζί του» .Η αγάπη, η φροντίδα ,η αυξημένη προσοχή μπορεί να μεγαλώσει αρκετά τον δείκτη ευφυΐας του. Όσο για την κληρονομικότητα ,να υπογραμμίσουμε πως επηρεαζόμαστε γονιδιακά στην ζωή μας κατά 30%,ενώ το υπόλοιπο 70% είναι άμεσα επηρεαζόμενο από το εξωτερικό περιβάλλον. Βέβαια με την αποκωδικοποίηση του DNAίσως μεγαλώσει αυτό το ποσοστό.
Σύμφωνα με κάποιες έρευνες ,πιο ψηλό δείκτη ευφυΐας τείνουν να έχουν τα πρωτότοκα παιδιά, καθώς και εκείνα που θηλάζουν ,αφού συνήθως σ αυτές τις ομάδες παιδιών οι γονείς τους ασχολούνται περισσότερο μαζί τους – με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο.
Άλλη έρευνα υποστηρίζει πως οι πιο μεγάλοι σε ηλικία μπαμπάδες γεννούν με ελαφρά πιο μικρό δείκτη ευφυΐας. Τι ισχύει και τι όχι ;Δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα. Εμείς απλώς παραθέτουμε τις απόψεις ειδικών.
Babyradio.gr