5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννήσετε!

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννήσετε!

πριν γεννήσετε

Ρωτήσαμε νέες μαμάδες για τις κορυφαίες συμβουλές που τις έδωσαν σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε πριν γεννήσετε! Δείτε τι μας είπαν!

[babyPostAd]

Καθαρίστε το σπίτι σας

Οι περισσότερες μαμάδες  είπαν οτι είναι πολύ σημαντικό να έχετε καθαρίσει το σπίτι σας πριν έρθει το μωρό. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έρχεστε σε ένα καθαρό χώρο. Εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα προσλάβετε μια επαγγελματία να σας κάνει γενική καθαριότητα. Εάν δεν μπορείτε, ζητήστε βοήθεια από γονείς, σύντροφο και φίλες για να ετοιμάσετε το σπίτι σας!

Ετοιμάστε φαγητά για την κατάψυξη

Σας εγγυόμαστε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρετε να μαγειρεύετε τον πρώτο καιρό με το νεογέννητο στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε χρόνο να ετοιμάσετε κάποια φαγητά και να τα έχετε αποθηκευμένα στην κατάψυξη. Επίσης, για τα φαγητά που δεν μπορούν να μπουν στην κατάψυξη, μπορείτε να ετοιμάσετε τα υλικά τους και να τα έχετε έτοιμα για μαγείρεμα!

Καλό είναι επίσης να γεμίσετε τα ντουλάπια σας με διάφορα σνακς όπως κρακεράκια, μπάρες δημητριακών, και φυσικά σοκολάτες (ειδικά εάν θηλάζετε, θα σας χρειαστούν!)

Αφεθείτε σε λίγη περιποίηση

Η «περιποίηση» μετά το τοκετό μπορεί να σημαίνει ένα πεντάλεπτο ντους κατά τη διάρκεια του υπνάκου του μωρού σας. Έτσι, απολαύστε την πραγματική περιποίηση σας πριν από τον τοκετό. Περισσότερο από το ένα τέταρτο των μαμάδων μας είπε ότι ήθελαν να είχαν πάρει μασάζ ή θεραπεία σπα πριν γεννήσουν.

Διασκεδάστε

Μην ανησυχείτε, οι μητέρες φυσικά και μπορούν να απολαύσουν τα πάρτυ και τις βραδιές κοριτσιών … κάποια στιγμή! Αλλά κατά τους πρώτους μήνες; Με τίποτα! Έτσι καλό θα ήταν να κανονίσετε κάτι για μια νύχτα ή δύο – μπορεί να είναι η τελευταία σας ευκαιρία για ρομαντισμό για το επόμενο διάστημα. “Σίγουρα χρειάζεσαι χρόνο για τον εαυτό σου και τον σύντροφό σου πριν από τη νέα προσθήκη”, λέει μια μαμά.

Βρες παιδίατρο

“Βρείτε έναν καλό παιδίατρο πριν να έρθει το μωρό σας”, συμβουλεύει μια μαμά – και συμφωνούμε. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ψάχνετε για ραντεβού τον παιδίατρο ενώ αναρρώνετε από τον τοκετό.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή