Πότε μπορώ να γυρίσω το μωρό προς τα μπροστά όταν το έχω στο μάρσιπο;

Πότε μπορώ να γυρίσω το μωρό προς τα μπροστά όταν το έχω στο μάρσιπο;

μάρσιπο

Μόλις το μωρό σας μπορεί να στηρίξει το κεφάλι του, συνήθως γύρω στους 4 έως 6 μήνες, μπορείτε να το γυρίσετε για να βλέπει τον κόσμο – αν και μερικά μωρά μπορεί να προτιμούν για μεγαλύτερο διάστημα την πιο φιλόξενη θέση που κοιτάζει προς τη μαμά για μερικούς ακόμη μήνες.

[babyPostAd]Τα μάρσιπο έχουν ρυθμίσεις για ελάχιστο βάρος, οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο, ώστε να ελέγχετε προσεκτικά την ετικέτα σε όποιο από εσάς επιλέγετε. Οι περισσότεροι μπορούν να φιλοξενήσουν νεογέννητα που ζυγίζουν τουλάχιστον 3,5 κιλά, αλλά πρέπει να κρατάτε το μωρό σας στραμμένο προς το μέρος σας, επειδή τα βρέφη δεν έχουν τον έλεγχο της στήριξης του κεφαλιού για να αντιμετωπίσουν κάποια διαφορετική θέση.

Η τοποθέτηση του μωρού σας σε ένα μάρσιπο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κρατάτε κοντά σας αλλά ταυτόχρονα να εξακολουθείτε να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μάρσιπο μόλις το μωρό σας γεννηθεί, βρείτε ένα που έχει σχεδιαστεί για βρέφη και δοκιμάστε αρκετά είδη προτού να αγοράσετε.

  • Βεβαιωθείτε ότι οι τρύπες στο μάρσιπο για τα ποδαράκια του μωρού δεν είναι τόσο μεγάλες ώστε το μωρό σας να μπορεί να περάσει. Τα περισσότερα μάρσιπο διαθέτουν ρυθμιζόμενα λουριά για να φιλοξενήσουν ένα μωρό καθώς μεγαλώνει.
  • Βεβαιωθείτε ότι το μάρσιπο  έχει αρκετή στήριξη κάτω από τους μηρούς, έτσι ώστε τα πόδια του μωρού σας να απλώνονται προς τα έξω από το ισχίο, αντί να κρέμονται κατ ‘ευθείαν κάτω. Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Δυσπλασίας Ισχίου, χρειάζονται αρκετοί μήνες ώστε οι αρθρώσεις του μωρού σας να εκτείνονται φυσιολογικά μετά τη γέννηση. Εάν εξαναγκαστούν από πολύ νωρίς, οι αρθρώσεις μπορεί να υποστούν μόνιμη βλάβη. Όταν τοποθετηθεί σωστά το μωρό, τα πόδια του θα πρέπει να απλώνονται στο πλάι, με τους μηρούς να στηρίζονται και τα γόνατα να λυγίζουν – όπως ένας αναβάτης που οδηγεί ένα άλογο.
  • Ελέγχετε περιοδικά το μάρσιπο σας για σχισίματα ή αλλοιώσεις που μπορεί να το κάνουν μη ασφαλές.
 Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή