Το μωρό σήμερα τρώει σούπα γλυκοπατάτας με μπρόκολο!
Αυτή η vegan σούπα με μπρόκολο και γλυκοπατάτα είναι μια αντιοξειδωτική δύναμη! Είναι μια νόστιμη και υγιεινή σούπα, φτιαγμένη με πλούσιο σε ασβέστιο μπρόκολο, γλυκοπατάτες, και αρωματίζεται με τζίντζερ, σκόρδο, κουρκουμά και γάλα καρύδας.
Βρείτε μοναδικές προτάσεις & προσφορές για όλο το σπίτι – Χαλιά – Λευκά Είδη – Φωτιστικά – Έπιπλα
[babyPostAd]Υλικά:
- 2 σκελίδες σκόρδο
- περίπου 4 φλιτζάνια μπρόκολο
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 3 φλιτζάνια κρύο νερό
- 1/2 κ.γ κουρκουμά
- 1/2 κ.γ τζίντζερ
- 1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το νερό και αφήνουμε να βράσει (καλυμμένο με το καπάκι) σε υψηλή θερμοκρασία.
- Μόλις βράσει, μειώνουμε τη θερμότητα στο μέσο, προσθέτουμε το μπρόκολο, τη γλυκοπατάτα, τα μπαχαρικά και το γάλα καρύδας και μαγειρέεύουμε για 20-25 λεπτά ή έως ότου τα λαχανικά να είναι τρυφερά.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν επιθυμείτε παχύτερη και πιο κρεμώδη σύσταση, αφαιρέστε μερικά φλιτζάνια σούπα και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ. Στη συνέχεια επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradiο: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή