Πρώτη φορά μαμά = άγχος!

Πρώτη φορά μαμά = άγχος!

Πρώτη φορά μαμά

Πρώτη φορά μαμά

Όταν γίνετε για πρώτη φορά μανούλα, εξαιτίας της άγνοιας και του άγχους σας αναφορικά με τη φροντίδα και την ανατροφή του νεογέννητου, να περιμένετε ότι θα καταφεύγετε σε κάποιες υπερβολές. Ας δούμε μερικές ενδεικτικές:

Βρείτε μοναδικές προτάσεις & προσφορές για όλο το σπίτι – Χαλιά – Λευκά Είδη – Φωτιστικά – Έπιπλα

  • [babyPostAd]Τους πρώτους μήνες θα υπάρξουν φορές που θα ξυπνήσετε από μόνη σας κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ελέγξετε προληπτικά ότι το μωρό σας είναι καλά, χωρίς να έχετε ενδείξεις περί του αντιθέτου.
  • Πιο συχνά θα μιλάτε στο τηλέφωνο με τον παιδίατρο, παρά με την κολλητή σας. Είτε απλώς θέλετε να λύσετε κάποια απορία σας, είτε κάτι που είδατε στο μωρό σας ανησύχησε, πάντοτε θα ζητάτε τη συνδρομή του.
  • Είναι σαφές ότι βάζετε το μωρό πάνω κι από τον εαυτό σας, είναι όλη σας η ζωή. Λογικό είναι λοιπόν να μιλάτε συνεχώς για εκείνο, όμως προσοχή μην το παρακάνετε και καταλήξετε κουραστική.
  • Είσαστε μονίμως αγχωμένη σε ό,τι αφορά τη φροντίδα, την υγεία και την ασφάλειά του. Πολλές φορές θα πιάσετε τον εαυτό σας να κάνετε το κάτι παραπάνω χωρίς να υπάρχει λόγος, μόνο και μόνο επειδή είσαστε αγχωμένη.
  • Η διαρκής ενασχόληση μαζί του συμπεριλαμβάνει και τις άπειρες φωτογραφίες που θα το τραβάτε, σε κάθε πιθανή κι απίθανη στιγμή. Ένας μικρός σταρ μέσα στο σπίτι σας!
  • Δεν το συζητάμε ότι-με μια δόση υπερβολής-θα «χτενίσετε» όλο το διαδίκτυο για να συλλέξετε πληροφορίες για θέματα που αφορούν το μωρό. Ακόμα και σε ανοιχτή γραμμή να είσαστε συνεχώς με τον παιδίατρο, ποτέ δε θα θεωρήσετε ότι γνωρίζετε αρκετά.
  • Τέλος, αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε πόσα άχρηστα πράγματα έχετε αγοράσει, τα οποία δε θα χρειαστούν ποτέ στο μωρό. Μέσα στην όλη σας έννοια να μην του λείψει τίποτα, είναι λογικό να γίνουν και αχρείαστες αγορές.

Πηγή:  mother.gr