Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη!

Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη!

καρμπονάρα

Time d6fe746e13641e63dc0e9c0da7eb230708c0129cab57f601b82d3a64c7b0e560 Χρόνος Εκτέλεσης: 10′

    Time d6fe746e13641e63dc0e9c0da7eb230708c0129cab57f601b82d3a64c7b0e560Χρόνος Ψησίματος: 10′

      Portions 60eda5b0158a62ad65e6802af9dec44393550346271484915036f720697fd111Μερίδες: 4

        Difficult 768f13140a052e299483f8d115a0c7c6e16d236a013e216205672a780371e1eaΒαθμός Δυσκολίας: 1

        Συστατικά

        • 500 γρ. λιγκουίνι
        • 300 γρ. μπέικον καπνιστό κομμάτι
        • 5 κρόκους αυγών
        • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
        • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
        • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
        • αλάτι
        • φύλλα ρόκας
        • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

        Μέθοδος Εκτέλεσης

        • Χοντροκόβουμε το μπέικον σε κύβους.
        • Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη.
        • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε κρατώντας 150ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
        • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 150 ml από το νερό που κρατήσαμε, την τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
        • Ρίχνουμε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύουμε.
        • Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
        • Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

        Tip

        Τα προτιμάμε al dente γιατί είναι λιγότερο βαριά στο στομάχι!

        Πηγή:   akispetretzikis.com