3+1 χρήσιμα tips για τον πονόλαιμο
Άρχισαν τα γκούχου-γκούχου! Στην αρχή δεν ανησυχήσατε. Ένα βηχαλάκι είναι, θα περάσει, σκεφτήκατε. Η κατάσταση όμως δεν βελτιωνόταν και ο λαιμός τους έκλεινε…
Βρείτε μοναδικές προτάσεις & προσφορές για όλο το σπίτι – Χαλιά – Λευκά Είδη – Φωτιστικά – Έπιπλα
[babyPostAd]Αλήθεια, θεωρείτε τον πονόλαιμο ένα απλό σύμπτωμα ή μήπως η εμφάνισή του σας προβληματίζει για το τι κρύβει;Ο πονόλαιμος οφείλεται κυρίως σε ιογενείς λοιμώξεις και τα συμπτώματά του (πόνος όταν καταπίνουν, κόκκινες αμυγδαλές, χαμηλός πυρετός) μέσα σε 3-4 μέρες υποχωρούν.
Τι να κάνουμε:
1.Να δίνουμε στα παιδιά να πίνουν νεράκι και χυμούς, να τους φτιάχνουμε τσαγάκι με μέλι και λίγο λεμονάκι αλλά και κοτόσουπα. Επίσης βοηθάει και το ζεστό γάλα με λίγο μέλι.
2.Να ανακατέψουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια κούπα νερό και να το δίνουμε στα παιδιά να κάνουν γαργάρες.
3.Να τους πάρουμε παστίλιες από το φαρμακείο και σιροπάκι φτιαγμένο με αγνά υλικά αλλά και κάποιο παυσίπονο.
Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;
Αν τα παιδιά ανεβάσουν πυρετό (πάνω από 38,5), αν παρατηρήσετε ότι βγάζουν υπερβολικά πολύ σάλιο, αν δείτε άσπρα στίγματα στις αμυγδαλές, αν δυσκολεύονται να αναπνεύσουν ή να καταπιούν, καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας.
Και προσοχή, μανούλες: Δεν δίνουμε αντιβίωση στα παιδάκια μας επειδή το ίδιο έκανε η φίλη/αδερφή/συνάδελφος αλλά μόνο και εφόσον μας το πει ο γιατρός μας.
Πηγή: mytwins.gr