Υλικά:
- 1 κολοκύθα περίπου 1,5 κιλό
- ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
- 1/4 φλιτζάνι βρώμη
- 1-2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Κόψτε την κολοκύθα στη μέση. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ξύστε τους σπόρους. Βάλτε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε την κολοκύθα κομμένη προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 30-40 λεπτά, έως ότου η κολοκύθα να είναι μαλακή και το μαχαίρι να μπαίνει εύκολα.
2. Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια απομακρύνετε το εξωτερικό δέρμα με ένα κουτάλι. Θα πρέπει να πάρετε 1 1/2 – 2 φλιτζάνια πουρέ.
Για να κάνετε τον πουρέ:
1. Χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατέψτε την κολοκύθα (1 1/2 φλιτζάνια), το γιαούρτι, τη βρώμη, το σιρόπι σφενδάμου και το μπαχαρικό κολοκύθας. Δοκιμάστε το αποτέλεσμα και προσθέστε στο γεύμα περισσότερο σιρόπι σφενδάμου και μπαχαρικό κολοκύθας εάν είναι απαραίτητο.
2. Γεμίστε ένα ταψάκι με πουρέ και τοποθετήστε το σε φούρνο 180 ° για 20-30 λεπτά, έως ότου η κορυφή ελαφρώς ροδαριστεί στις άκρες. Αφαιρέστε και πασπαλίστε με κανέλα.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή