5 tips για να οργανώσετε τη ζωή με τα δίδυμα

5 tips για να οργανώσετε τη ζωή με τα δίδυμα

οργανώσετε τη ζωή με τα δίδυμα

Η καθημερινότητα όταν έχεις δίδυμα μωράκια μπορεί να είναι εκπληκτική αλλά και εντελώς χαοτική. Εκτός και αν ακολουθήσετε τις συμβουλές των μαμάδων που το έζησαν και έμαθαν πώς να οργανώνουν τη ζωή τους!

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

[babyPostAd]Όταν έχεις στην αγκαλίτσα σου δύο μωράκια, έχεις την αίσθηση ότι δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα άλλο παρά μόνο να τα φροντίζεις. Ακόμα και η φράση «να πεταχτώ λίγο στο σούπερ μάρκετ» ή “να κάνω ένα ντουζάκι” μοιάζει όνειρο απατηλό…

Μαμάδες διδύμων, μην πανικοβάλεστε! Απλά, οργανωθείτε!

Δείτε εδώ τις συμβουλές μαμάδων (και μπαμπάδων) που πέρασαν από αυτό το στάδιο- και ναι, τα κατάφεραν μια χαρά:

1.Γίνετε αστέρι στην προετοιμασία των μπουκαλιών:

Εάν δεν θηλάζετε, το τάισμα των διδύμων μπορεί να γίνει μπελάς. Μπουκάλια, γάλα, αποστείρωση, πλύσιμο και πάλι από την αρχή. Η Νατάσσα, μαμά διδύμων, έκανε αυτή την προετοιμασία κάθε πρωί πριν ξυπνήσουν τα μωρά (μερικές μαμάδες το κάνουν αργά το βράδυ). «Ετοίμαζα τα μπουκάλια της ημέρας, έγραφα με μαρκαδόρο που βγαίνει τα αρχικά των μωρών πάνω τους καθώς και την ώρα του ταϊσματος σε κάθε μπουκάλι» λέει η ίδια. Έτσι, την ώρα που τα μωρά έπρεπε να φάνε, έπαιρνε τα μπουκάλια, τα ζέσταινε στην ειδική συσκευή και τα τάιζε! Εννοείται ότι χρειάζεστε πολλάαα μπουκάλια, ώστε να μην κάνετε τη γνωστή διαδικασία της αποστείρωσης συνέχεια, αλλά μόνο μια φορά μέσα στην ημέρα.

2.Πάνες-αλλαξιές-έτοιμοι:

Εννοείται ότι έχετε ολόκληρο στοκ από πάνες αλλά και από καθαρά φορμάκια για τα μικρά σας- ε, ναι, και για σας μερικές καθαρές μπλούζες. Επίσης, να έχετε πάντα πάνες, φορμάκια, πιπίλες, μωρομάντηλα, παιχνιδάκια σε μια τσάντα, αυτή που παίρνετε μαζί σας στο αυτοκίνητο ή στο καρότσι. Και κάθε φορά που επιστρέφετε σπίτι, να πετάτε τα βρώμικα και να ανανεώνετε το περιεχόμενο. Για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή και να μην σας λείψει τίποτα.

3.Τα πάντα σε τάξη:

Η Τζένη, μαμά διδύμων 7 μηνών, έχει οργανώσει μια ντουλάπα στο σπίτι της και έχει βάλει μέσα τακτοποιημένα τα παπουτσάκια, τις κάλτσες, τα φορμάκια, τα βιβλιαράκια, ακόμα και τις κορδέλες μαλλιών που φοράει στα κοριτσάκια της. Έτσι δεν ψάχνει από δω και από κει τι θα τους φορέσει όταν πρόκειται να βγουν έξω.

4.Σημειώνετε το πρόγραμμα των μωρών:

Τάισμα, άλλαγμα, ύπνος. Αν υποθέσουμε ότι θα έρθει η γιαγιά ή η αδερφή σας στο σπίτι για λίγη βοήθεια, και εσείς θέλετε απλά να κοιμηθείτε λίγο, πώς θα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν; Για να μη χάνετε χρόνο, θα τα έχετε όλα γραμμένα σε ένα σημειωματάριο και εκείνες θα ακολουθούν πιστά τις οδηγίες. Κατά προσέγγιση, πάντα. Και εσείς θα κοιμηθείτε για λίγο ήσυχη. Ναι, το χρειάζεστε.

5.Κάντε λίγο κράτει με τις αγορές:

Αν νομίζετε ότι χρειάζεστε τα πάντα επί 2, στην πορεία θα δείτε ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Πολλοί γονείς διδύμων βλέπουν σύντομα ότι τα διδυμάκια τους μπορούν να μοιραστούν την ίδια κούνια, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα. Επίσης, μην αγοράσετε τις ψηλές καρέκλες ταϊσματος- προτιμήστε τα καρεκλάκια που δένουν στις ήδη υπάρχουσες καρέκλες της κουζίνας και στο τραπέζι.

Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό;

Υπομονή, οργάνωση, αγάπη και πολλές, μα πολλές πάνες!

Πηγή:   mytwins.gr