Το μωρό σήμερα τρώει λαχταριστές βάφλες γλυκοπατάτας!
Το τέλειο finger food για τα μωρά μας!
Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα
[babyPostAd]Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι βρώμης
- 3 κουταλιές της σούπας baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 1/2 φλιτζάνι απλό πλήρες γιαούρτι
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο
- 120 γραμμάρια γλυκοπατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι μέχρι να συνδυαστούν.
- Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι, το πουρέ γλυκοπατάτας και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά. Αφήστε να κάτσει το μείγμα για 10 λεπτά ενώ ζεσταίνετε τη βαφλιέρα.
- Εάν το μείγμα είναι πάρα πολύ παχύ, προσθέστε επιπλέον 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα.
- Ρίξτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας στην ελαφρώς βουτυρωμένη βαφλιέρα για μπισκότα σε μεγέθους κατάλληλο για μωρά ή 1/4 φλιτζάνι για βάφλα μεγέθους κατάλληλο για παιδί. Κλείστε το καπα΄κι και ακολουθήστε τις οδηγίες της βαφλιέρας.
- Ανασηκώστε τη βάφλα με ένα πιρούνι, αφήστε ελαφρώς να κρυώσουν και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή