Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/2 φλιτζάνι λευκό αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/3 φλιτζάνι απλό γιαούρτι, ελληνικό
- 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αχλάδια, τεμαχισμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας [προαιρετικό]
Εκτέλεση:
1- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε μια φόρμα για muffin.
2- Σκουπίστε τα τεμαχισμένα ή ψιλοκομμένα αχλάδια σε χαρτοπετσέτα για να απομακρύνετε την περίσσεια νερού.
3- Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε το κακάο, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη λευκή ζάχαρη και τη καστανή ζάχαρη.
4- Χτυπήστε το αυγό, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να συνδυαστούν και ρίξτε το στα στεγνά υλικά.
5 -Προσθέστε το αχλάδι και τα τσιπς σοκολάτας και ανακατέψτε. Το μείγμα θα πρέπει να είναι παχύ και χοντροκομμένο.
6- Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες για muffins και ψήστε για 10-15 για μικρά ή 18-20 λεπτά για κανονικά muffins. Θα είναι έτοιμα όταν εισάγοντας ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα θα βγαίνει καθαρή.
7. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 3-5 λεπτά προτού τα βγάλετε από τη φόρμα.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή