Αφήστε το μωρό σας μπρούμυτα για περισσότερη ώρα, ξεκινώντας από σήμερα!

Αφήστε το μωρό σας μπρούμυτα για περισσότερη ώρα, ξεκινώντας από σήμερα!

 μπρούμυτα για περισσότερη ώρα

Το να ξαπλώνουμε το μωρό μας μπρούμυτα, πάνω στην κοιλίτσα του δηλαδή και πάντα υπό την επίβλεψή μας, είναι μία πρακτική με πολλαπλά οφέλη για εκείνο. Πέρα από άψογο τρόπο παιχνιδιού και ευκαιρία για να ασχοληθούμε μαζί του και να έρθουμε πιο κοντά διασκεδάζοντας παράλληλα, αποτελεί και επιταχυντικό παράγοντα για τη νοητική αλλά και κινητική ανάπτυξη του μωρού. Τα βρέφη που περνούν περισσότερο χρόνο μπρούμυτα αναπτύσσουν και κατακτούν νωρίτερα δεξιότητες όπως το να κάθονται ή να μπουσουλάνε σε σχέση με εκείνα που δεν το συνηθίζουν.

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

[babyPostAd]Υπάρχουν σύγχρονες θεωρίες που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά από τη φύση τους έχουν την ικανότητα να κινούνται – οπότε δηλαδή κάποια στιγμή και στον δικό τους χρόνο, χωρίς να το επιδιώξουν οι γονείς τους, θα μάθουν να το κάνουν ούτως ή άλλως. Παρόλα αυτά δεν βλάπτει οι γονείς να παρέχουν ερεθίσματα στο μωρό τους για να κατακτήσει κάποιες κινητικές δεξιότητες, αρκεί να σέβονται τον ατομικό και μοναδικό ρυθμό ανάπτυξής του και να τον ακολουθούν.

Παρακάτω θα βρείτε περισσότερους λόγους για τους οποίους είναι σκόπιμο το να περνάει το μωρό μας περισσότερο χρόνο μπρούμυτα καθώς και συμβουλές για να το καταφέρετε αν το μωράκι σας παραπονιέται και δεν βολεύεται στη στάση αυτή!

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ:

  • Αναπτύσσει τη μυϊκή δύναμη του μωρού

Η τοποθέτηση του μωρού μπρούμυτα το «αναγκάζει» να ανασηκώνει το κεφαλάκι του γυμνάζοντας έτσι τους ραχιαίους μύες του καθώς και εκείνους της πλάτης, του λαιμού και των ώμων. Οι μύες αυτοί είναι απαραίτητο να ενδυναμώνονται γιατί θα χρησιμοποιηθούν όταν έρθει η ώρα για να καθίσει το μωρό χωρίς υποστήριξη και αργότερα για να περπατήσει!

  • Βοηθά στην ταχύτερη κατάκτηση κινητικών δεξιοτήτων

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι γονείς πρέπει να σεβόμαστε τον ρυθμό ανάπτυξης του δικού μας παιδιού και να μην επιμένουμε να το καταπονούμε με κανέναν τρόπο αν δεν είναι ακόμα έτοιμο να κάνει κάποια κίνηση.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ