Πεϊνιρλί για «Αρχάριες» Νοικοκυρές: Δείτε πώς να το Φτιάξετε!

    Πεϊνιρλί για «Αρχάριες» Νοικοκυρές: Δείτε πώς να το Φτιάξετε!

     Πεϊνιρλί

    [babyPostAd]Για τη ζύμη

    • 350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
    • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
    • 450 γρ. αλεύρι σκληρό
    • 70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
    • 10 γρ. αλάτι
    • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

    Για τα πεϊνιρλί

    • 50 γρ. βούτυρο
    • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    • 100 γρ. τυρί κρέμα
    • πιπέρι
    • 5 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
    • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα
    • φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)
    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τη ζύμη

    • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να δουλέψει η μαγιά.
    • Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια και το αλάτι.
    • Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-8 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας.
    • Αφαιρούμε από τον κάδο και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ που έχουμε βάλει 1 κ.γ. λάδι.
    • Καλύπτουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης μας.
    • Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι και βάζουμε πάνω το ζυμάρι μας.
    • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-210º C στον αέρα.

    Για το πεϊνιρλί

    • Μοιράζουμε, πάνω στα οβάλ ζυμάρια, που έχουμε σχηματίσει, το βούτυρο (10 γρ. περίπου στο καθένα).
    • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε, μέχρι να δέσουν, τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα και το πιπέρι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε ότι μυρωδικό θέλουμε.
    • Μοιράζουμε το τυρί και το μπέικον, σε κάθε ζυμάρι, και απλώνουμε να πάει παντού.
    • Φτιάχνουμε βαρκούλες, σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς τα προς τα μέσα.
    • Τοποθετούμε σε δύο ταψάκια λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι.
    • Βάζουμε τα πεϊνιρλί μας στα ταψάκια (2 πεϊνιρλί στο ένα και 3 πεϊνιρλί στο άλλο).
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά (στο μισό του χρόνου τα αλλάζουμε μεταξύ τους θέση).
    • Σερβίρουμε αλείφοντας τα πλαϊνά της ζύμης με λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη φρέσκια ρίγανη.

    Πηγή:   akispetretzikis.com