Κορμός με κακάο, μπισκότα και Frangelico-Μια συνταγή τρυφερή και μαμαδίστικη!

Cocoa-cookies-frangelico-loaf-3
Μια συνταγή τρυφερή και μαμαδίστικη που έχει αγαπηθεί όσο λίγες και που πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και βρήκαμε στο theonewithallthetastes.com

Ένα εύκολο και απολαυστικό γλυκό!

Κορμός με κακάο, μπισκότα και Frangelico

Cocoa-cookies-frangelico-loaf-2

Προετοιμασία
20 λεπτά
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά

Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ
Υλικά

500 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
350 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γραμμ. κακάο κοσκινισμένο
450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ
4-5 κουταλιές λικέρ Frangelico

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε κατόπιν το βούτυρο και το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένουμε λίγη ώρα να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας.
Αδειάζουμε το σοκολατένιο μίγμα στο μπολ και προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ (κατά προτίμηση σιλικόνης) και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.