Φανταστική τούρτα Red Velvet με frosting τυριού και pecans

cake

Συστατικά

Για το κέικ:

  • βούτυρο για άλειμμα
  • 2 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ. γλυκού σκόνη κακάο
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 3/4 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. αριάνι
  • 1 κ. γλυκούεκχύλισμα βανίλιας
  • 25 gr κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το frosting:

  • 280 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μπάρες βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 kg ζάχαρη άχνη
  • 2 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. καρύδια πεκάν τριμμένα

Διαδικασία

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε με βούτυρο δύο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 22 cm, στρώσε στη βάση τους αντικολλητικό χαρτί, βουτύρωσέ το και πασπάλισε λίγο αλεύρι.
  • Σε εένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο τη baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και πρόσθεσε προσεκτικά το ηλιέλαιο.
  • Άρχισε να προσθέτεις στο μείγμα αυγών το αλεύρι σιγά-σιγά, εναλλάσσοντας τις δόσεις με το αριάνι.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα πρόσθεσε και το εκχύλισμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα.
  • Μοίρασε το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήσε για περίπου 40 λεπτά, άφησέ τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Με προσοχή αφαίρεσε τα κέικ από τα ταψιά, βγάλε το αντικολλητικό χαρτί και άφησέ τα κρυώσουν τελείως σε μία σχάρα.
  • Στο μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τα pecans.
  • Άπλωσε μια στρώση του frosting πάνω στο ένα κέικ, καπάκωσε το με το δεύτερο κέικ και άπλωσε όλο το υπόλοιπο frosting γύρω-γύρω, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο.