Σήμερα θα φάμε Yakisoba με κοτόπουλο

 Υλικά

  • ½ λάχανο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά στικς
  • λίγο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
  • 2 κουτ. σούπας φυτικά λάδι
  • 3 πακέτα ramen noodles
  • 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
  • ¼ φλιτζανιού σόγια σος
  • ¼ φλιτζανιού worcestershire sauce
  • 2 κουτ. γλυκού κέτσαπ
  • λίγες σταγόνες sriracha sauce
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Κόβετε τα φύλλα του λάχανου, το κρεμμύδι και το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζετε το τζίντζερ και το τρίβετε στον τρίφτη του τυριού.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε καλά την σόγια με την worcestershire sauce, την κέτσαπ, την sriracha sauce και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε μέσα το τριμμένο τζίντζερ και σοτάρετε για 1 λεπτό προσέχοντας να μην καεί. Προσθέτετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε τα λαχανικά και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν, για περίπου 5-10 λεπτά.

Στο μεταξύ βράζετε νερό σε κατσαρόλα και βράζετε τα noodles για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε, ρίχνετε σησαμέλαιο στην κατσαρόλα που έβρασαν, ρίχνετε ξανά μέσα τα noodles και ανακατεύετε.

Πριν αποσύρετε το κοτόπουλο από τη φωτιά περιχύνετε με τη sauce που ετοιμάσατε, προσθέτετε τα noodles, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.