Το μωρό σήμερα τρώει λαχταριστές κοτομπουκιές απ’ τα χεράκια μας!

Το μωρό σήμερα τρώει λαχταριστές κοτομπουκιές απ’ τα χεράκια μας!

λαχταριστές κοτομπουκιές

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (+4 ώρες μαρινάρισμα προαιρετικά)

Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά

Μερίδες: 4

Βιολογικό γάλα για βρέφη και νήπια – Αγνότητα και Υψηλή Διατροφική Αξία

[babyPostAd]Υλικά:

  • 200 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
  • 100 ml γάλα,
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 1 κ.γ φρέσκο θυμάρι (φύλλα)
  • 1 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 45 γρ. δημητριακά ρυζιού
  • 15 γρ. ώριμο τυρί Cheddar, τριμμένο
  • 1 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι & μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους 1,5 εκατοστού και βάλτε τα σε ένα μπολ.
  2. Ανακατέψτε το γάλα, το σκόρδο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 1/4 κουταλάκι αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι (το μείγμα θα διαχωριστεί λίγο από το χυμό λεμονιού, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό) και ρίξτε το κοτόπουλο.
  3. Καλύψτε και αφήστε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 4 ώρες ή για μια νύχτα (προαιρετικά).
  4. Βάλτε τα δημητριακά ρυζιού σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει  λεπτά ψίχουλα.
  5. Προσθέστε τα τυριά και το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  6. Ανακατέψτε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
  7. Ανακατέψτε το αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και απλώστε το σε μια άλλη μεγάλη πιατέλα.
  8. Αφαιρέστε τα κομμάτια κοτόπουλου από τη μαρινάδα και απομακρύνετε την περίσσεια. Ρολάρετε τα  στο αρωματισμένο αλεύρι και στη συνέχεια βυθίστε τα στο αυγό και στη συνέχεια κυλήστε τα στην επίστρωση δημητριακών.
  9. Βάλτε λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Τηγανίζετε τα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά , μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά.

Καλή επιτυχία!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή