Φτιάχνουμε χειροποίητες ψαροκροκέτες για το μωρό μας!

Φτιάχνουμε χειροποίητες ψαροκροκέτες για το μωρό μας!

χειροποίητες ψαροκροκέτες

Χρόνος προετοιμασίας:  20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   20 λεπτά

Μερίδες:  4

Κατάλληλο από: 8 μηνών

[babyPostAd]Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 120 γραμμάρια ψίχουλα ψωμιού, (δημιουργήστε το δικό σας τρίβοντας το χθεσινό σας ψωμί εάν προτιμάτε)
  • 1 ολόκληρο λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μεικτά μπαχαρικά, (αποξηραμένα)
  • 350 γρ. μπακαλιάρο χωρίς κόκαλο και χωρίς δέρμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι.
  2. Ρίχνουμε το αυγό σε ένα ρηχό πιάτο και βάζουμε τα ψίχουλα από το ψωμί πάνω σε ένα άλλο πιάτο ή δίσκο. Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού μαζί με τα ψίχουλα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  3. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε λωρίδες. Βυθίζουμε κάθε λωρίδα στο αυγό και έπειτα στο μείγμα του ψωμιού και τοποθετούμε στο ταψί.
  4. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  5. Σερβίρουμε με γλυκοπατάτες και ντοματίνια

Καλή όρεξη!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή