Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 8
Κατάλληλο από: 9 μηνών
Υλικά:
- 50 γρ. μπρόκολο
- 50 γρ. κουνουπίδι
- 100 γρ. μακαρόνια
- 25 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. απλού αλεύρι γοχ
- 1 φύλλο δάφνης
- 275 ml αποβουτυρωμένο γάλα
- 50 γρ. τυρί cheddar, τριμμένο (συν έξτρα για επικάλυψη)
- 1/2 κ.γ σκόνη μουστάρδας
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Βράστε το μπρόκολο και το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώνουν, κόψτε σε μικρά κομμάτια και αφήστε τα στην άκρη.
- Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία
- Ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, ετοιμάστε τη σάλτσα τυριού. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε με το αλεύρι, μέχρι να αρχίσει να βράζει ελαφρώς. Προσθέστε το φύλλο δάφνης και ρίξτε το 1/4 του γάλατος ανακατεύοντας συνεχώς. Καθώς η σάλτσα αρχίζει να πυκνώνει, προσθέστε σιγά σιγά και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας όλη την ώρα. Στη συνέχεια προσθέστε το τριμμένο τυρί cheddar και τη σκόνη μουστάρδας.
- Στραγγίξτε καλά τα ζυμαρικά, ανακατέψτε με τη σάλτσα τυριού και τα λαχανικά.
- Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί cheddar και βάλτε τα σε ένα ταψάκι κατάλληλο για φούρνο. Τοποθετήστε το στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, έως ότου να πάρει χρώμα.
- Κόψτε σε σωστό μέγεθος για το μωρό σας πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή