Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Με τον Φάνη έχουμε επισκεφθεί ψυχολόγο για τη σωστή ανατροφή των παιδιών»

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Με τον Φάνη έχουμε επισκεφθεί ψυχολόγο για τη σωστή ανατροφή των παιδιών»

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Από την Έλγκα Νταϊφά

Δεν της αρέσει η λέξη «θυσία» στο γάμο, αλλά παραδέχεται πως χρειάζεται επιμονή και επιμονή για να κρατήσεις μια σχέση. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μίλησε για όλα στο People.

[babyPostAd]Ποιος έχει την τελευταία κουβέντα στην ανατροφή του Έκτορα και του Αλέξανδρου;

Είμαστε ένα κανονικό, παραδοσιακό σπίτι, σαν αυτό που μεγάλωσα εγώ και όσοι γνωρίζω. Σε αυτά τα σπίτια τον πρώτο λόγο τον έχει η μάνα. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί κάνει εντύπωση σε κάποιους αυτό που λέω. Στο σπίτι μας εγώ είμαι πάντα πιο αυστηρή από τον Φάνη, εκείνος είναι πιο ελαστικός, Χρειάζονται να υπάρχουν και οι δύο ρόλοι. Θέλω τα αγόρια να κάνουν δουλειές και να μην τα περιμένουν όλα από τη μαμά. Δεν είμαι οπαδός της τιμωρίας αλλά των συνεπειών, για παράδειγμα, αν τα παιδιά δεν κάνουν κάτι, δεν υπάρχει ξύλο ή τιμωρία, πάρα μόνο η συνέπεια. Με τον Φάνη έχουμε επισκεφθεί ψυχολόγο για τη σωστή ανατροφή των παιδιών γιατί κανένας γονιός δεν ξέρει πώς να φερθεί σωστά στα παιδιά. Ευτυχώς πήραμε κατευθύνσεις που μας βοήθησαν πολύ.

Ο Τσέχοφ έλεγε ότι για να διατηρήσεις ένα γάμο χρειάζεται, πάνω απ’ όλα, υπομονή. Φέτος συμπληρώνεις δέκα χρόνια γάμου, πόσο κοντά βρίσκεσαι στα λόγια αυτά;

Συμφωνώ πάρα πολύ. Δεν υπάρχει συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο. Η πορεία ενός γάμου έχει πολλά… Ξαφνιάζεσαι καθημερινά, όπως ξαφνιάζεσαι και εσύ από τον ίδιο σου τον εαυτό, για παράδειγμα, δέκα χρόνια πριν ήμουν μια άλλη. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να κρατήσεις ένα γάμο, είναι εύκολο να πεις «τα παρατάω», το θέμα είναι να πεις «το κρατάω». Γενικά μιλώντας, όλα μπορεί να συμβούν και για αυτό δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Το «πάντα» δεν υπάρχει.

Ποια στοιχεία του εαυτού σου θυσιάζεις για τη συνύπαρξη;

Δεν μου αρέσει η λέξη «θυσία». Μέσα στα χρόνια παραμερίζεις πλευρές της προσωπικότητάς σου, ενώ αλλά στοιχεία του εαυτού σου ξεπερνιούνται από την ίδια τη ζωή. Δεν μπορεί αυτά που έκανα στα 20 να τα κάνω στα 40, το θεωρώ γελοίο. Κανείς ποτέ δεν με ανάγκασε να κάνω κάτι, μόνη μου επέλεξα να απέχω από την υποκριτική για τριάμισι χρόνια ώστε να είμαι κοντά στα παιδιά. Μόνος σου εξαναγκάζεσαι και κάποιες φορές τα ρίχνουμε σε άλλους.

Πηγή:    peoplegreece.com