Το κόκκινο κρεμμύδι καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα
Εντάξει, πια το έχουμε παρακάνει… Ένα ένα τα φαγητά έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην κατηγορία “superfoods”. Νέες έρευνες έχουν κατατάξει μάλιστα και το κρεμμύδι σε αυτή. Μπορεί να μην συμφωνούμε απόλυτα με αυτή την απόφαση, ωστόσο δεν παύουμε να αρπάζουμε όποια ευκαιρία μας δίνεται για να στηρίξουμε την επιλογή μας να βάλουμε κρεμμύδι στη σαλάτα ή το μπιφτέκι μας απέναντι σε όσους μας κατηγορούν για την οσμή που αφήνουμε στο διάβα μας!
«Βρήκαμε ότι τα κρεμμύδια είναι άξιοι πολεμιστές ενάντια στα καρκινικά κύτταρα αφού ενεργοποιούν τις δικλείδες που τα κάνουν να πεθαίνουν», δηλώνει ένας από τους φοιτητές που συμμετείχαν στην έρευνα του Πανεπιστημίου. «Για την ακρίβεια, δημιουργούν ένα αφιλόξενο, δυσμενές περιβάλλον για τα καρκινικά κύτταρα, διαταράσσοντας την μεταξύ τους επικοινωνία και άρα εμποδίζοντας την ανάπτυξη τους», εξηγεί. «Τα πειράματα έδειξαν επίσης ότι τα κρεμμύδια μπορούν να προκαλέσουν την ίδια αντίδραση στα κύτταρα του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου», συνεχίζει.
Πηγή:olivemagazine.gr