Έρευνα: Τα μικρότερα αδέρφια έχουν περισσότερο χιούμορ από τα μεγαλύτερα αδέρφια.

ereuna

Τα μικρότερα αδέρφια είναι το πιο αστεία σύμφωνα με μια έρευνα όπως αναφέρει  η  mirror.co.uk.

Η έρευνα έδειξε πως τα μικρά αδέρφια είναι πιο αστεία από τα μεγαλύτερα αδέρφια  ενώ το πρώτο παιδί της οικογένειας κουβαλάει περισσότερο το βάρος της ευθύνης σαν μεγαλύτερο παιδί.

Τουλάχιστον το  54%  των μεγαλύτερων αδερφών νιώθει μεγάλη ευθύνη για τα μικρότερα αδέρφια του  σε σύγκριση με το 31% των μικρότερων αδερφών.

Τα 46% των μικρότερων αδερφών τείνει να είναι πιο αστείο σε γιατί νιώθουν πιο χαλαροί και ήρεμοι.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως η ηλικία ευθύνεται για τα διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ  των μεγαλύτερων και των μικρών αδερφών. Συγκεκριμένα τα μεγαλύτερα αδέρφια βιώνουν περισσότερη πίεση από τους γονείς γιατί πρέπει  να μάθουν όσα περισσότερα πράγματα γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμη οι γονείς πιέζουν τα μεγαλύτερα αδέρφια να βρουν πιο γρήγορα δουλειά γιατί σαν μεγαλύτερα αδέρφια πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Αντίθετα τα μικρότερα αδέρφια δεν δέχονται τόσο μεγάλες πιέσεις και όταν αργότερα αποφασίσουν να βρουν δουλειά θα είναι πιο σωστά οργανωμένα και πληροφορημένα με την βοήθεια των μεγαλύτερων αδερφών τους. Έτσι έχουν καλύτερη ψυχολογία και συνεπώς  περισσότερο χιούμορ.

Τέλος η έρευνα αναφέρει πως τα μικρότερα αδέρφια ευνοούνται περισσότερο  από τους γονείς σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.