Ανεβασμένο ουρικό οξύ: Τροφές & ποτά που πρέπει να αποφεύγετε για να μειώσετε τους πόνους
Αν οι τελευταίες σας εξετάσεις έδειξαν ανεβασμένο ουρικό οξύ, τότε σίγουρα ο γιατρός σας σας συμβούλεψε να προσέχετε τη διατροφή σας για να αποφύγετε τους ισχυρούς πόνους.
Ο πόνος της ουρικής αρθρίτιδας εμφανίζεται ξαφνικά και υποχωρεί βασανιστικά αργά. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιμένει για μέρες ή και βδομάδες και συνεπάγεται σημαντικούς περιορισμούς στην κίνηση.
Οι κρύσταλλοι ουρικού οξέος που προκαλούν τους πόνους της ουρικής αρθρίτιδας είναι αποτέλεσμα της διάσπασης των πουρινών, χημικών ουσιών που βρίσκονται στο DNA. Η διάσπαση των πουρινών είναι μια φυσιολογική διαδικασία που συμβαίνει κατά τον μεταβολισμό των κυττάρων αλλά και μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν πουρίνες. Όταν ο οργανισμός αδυνατεί να διαχειριστεί το ουρικό οξύ που παράγεται από τη διάσπαση των πουρινών, τότε εκδηλώνεται η ουρική αρθρίτιδα.
Στην gallery που ακολουθεί θα δείτε τροφές και ποτά που προωθούν την παραγωγή ουρικού οξέος στο σώμα, επιδεινώνοντας τους πόνους της ουρικής αρθρίτιδας.
[metaslider id=221656]Πηγή: prevention.com
Το διαβάσαμε στο onmed.gr