Διδάξτε στα παιδιά σας να προσεύχονται.

00000pray

Αν και εσείς προσεύχεστε, το να μάθετε στα παιδί σας να προσεύχεται είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διδάξει ένας γονιός στο παιδί του.  Μπορεί να φαντάζει λίγο τρομαχτικό  το να μάθετε στο παιδί σας να μιλάει στον Θεό και μπορεί να μην νιώθετε  έτοιμοι να αντιμετωπίσετε αυτήν την πρόκληση. Αν όμως προσεύχεστε μαζί με το παιδί σας η πίστη σας προς τον Θεό θα γίνει ακόμη πιο δυνατή.

Όσο πιο σύντομα μάθετε  μια προσευχή στα παιδί σας τόσο καλύτερα. Αν προσεύχεστε μέσα στην ημέρα, προσευχηθείτε δυνατά μπροστά στο παιδί σας. Θα αρέσει στο παιδί σας να ακούει την φωνή σας ακόμη και αν δεν καταλαβαίνει το νόημα της προσευχής. Όσο μεγαλώνει το παιδί σας κάντε την προσευχή σας συνήθεια.  Αποφασίστε μαζί με τον /την σύντροφό σας ποιες στιγμές της ημέρας είναι καλύτερο να προσεύχεστε.

Η ώρα του φαγητού και η ώρα του ύπνου είναι κατάλληλη για προσευχή με την οικογένειά σας. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να σταυρώσει τα χέρια του, να σκύψει το κεφάλι και να κλείσει τα μάτια του αν θέλει , ενώ προσεύχεται.

Όταν το παιδί σας αρχίζει να συνηθίζει την προσευχή ρωτήστε το για πιο πράγμα θέλει να ευχαριστήσει τον Θεό. Μπορεί στην αρχή οι προσευχές του παιδιού σας να μοιάζουν αστείες γιατί μπορεί ν ευχαριστούν τον Θεό για το σάντουιτς που τρώνε αλλά αυτά τα λόγια είναι μέσα από την ψυχή του γιατί τα παιδιά πάντα λένε αυτό που νιώθουν.

Για να νιώθει καλύτερα  την επικοινωνία με τον Θεό μπορείτε να του πείτε πως μπορεί να μιλάει και να προσεύχεται στον Θεό όποτε θέλει και όπου και να βρίσκεται.

Με την προσευχή το παιδί σας θα μάθει να αναρωτιέται και να σκέφτεται διάφορα γεγονότα και καταστάσεις που πριν μπορεί να μην τον ενδιέφεραν. Ακόμη μπορείτε να του πείτε να προσεύχεται όποτε νιώθει φοβισμένο ή στεναχωρημένο γιατί με την προσευχή θα νιώσει καλύτερα.

Απαντήστε σε ότι σας ρωτάει σχετικά με τον Θεό και μην φοβάστε να του πείτε πως δεν έχετε όλες τις απαντήσεις.

babyradio.gr- Γεωργία Τ.