Σοκολατένια μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κινόα

Σοκολατένια μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κινόα

 μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κινόα

Η κινόα είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Όταν μπαίνει σε σχηματισμούς χωρίς ζάχαρη λειτουργεί ακόμη καλύτερα για τον οργανισμό. Αυτά τα μπισκότα μαύρης σοκολάτας, με φυστικοβούτυρο και κινόα, πέρα από υγιεινά είναι και εξαιρετικά για να δώσουν ενέργεια στον οργανισμό προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της μέρας. Είναι και χωρίς γλουτένη. Ας δούμε πώς φτιάχνονται!

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Υλικά:
2 κούπες βρασμένη κινόα
½ κούπα φυστικοβούτυρο
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
2/3 της κούπας βρώμη
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
¼ της κουταλιάς αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Την κινόα μπορείτε ή να την βράσετε ή να την βάλετε μέσα σε νερό καυτό και να την σκεπάσετε και να την αφήσετε για 50 περίπου λεπτά. Ό,τι σας εξυπηρετεί ανάλογα με τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας. Αφήστε την στη συνέχεια να κρυώσει αφού σουρώσετε τα υγρά της.

Αναμείξτε όλα μαζί τα υλικά ζυμώνοντας με τα χέρια και φτιάξτε μπισκότα στο σχήμα που θέλετε. Βάλτε τα σε ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήστε τα για 18-20 λεπτά και είναι έτοιμα.

Πηγή:arkoudos.gr