Ο καιρός αλλάζεί: Ήρθε η ώρα για σπιτική λεμονάδα απ’ τα χεράκια μας!
Η θερμοκρασία ανέβηκε, η σκόνη απ’ την Αφρική έφυγε και ο ήλιος βρήκε ξανά τη θέση του στον ουρανό μας. Κι επειδή ο καιρός “μυρίζει” Καλοκαίρι σήμερα, εμείς φτιάχνουμε σπιτική λεμονάδα.
Και σε ποιον δεν αρέσει η σπιτική λεμονάδα; Μας θυμίζει λίγο τα παιδικά μας χρόνια, τότε που ήταν το αγαπημένο μας ρόφημα και η γιαγιά μας έφτιαχνε πάντα την καλύτερη.
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]Επειδή σήμερα οι συνθήκες είναι ιδανικές, είναι Παρασκευή και ο καιρός είναι υπέροχος, βρήκαμε την ευκαιρία να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα που τόσο μας είχε λείψει!Τι θα χρειαστείς για τη λεμονάδα;
- 2 αγγούρια
- ¼ φύλλο μέντας
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 4 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για γαρνιτούρα:
- ½ κούπα με πάγο
- 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- Φρέσκα φύλλα μέντας
Πώς θα φτιάξεις τη σπιτική λεμονάδα;
Συνταγή:
- Πλένουμε πολύ καλά τα αγγούρια μας. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και αφήνουμε τη φλούδα σε ένα μπολ.
- “Χτυπάμε” λίγο τα φύλλα μέντας και το ξύσμα λεμονιού με το γουδί και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τα μεταφέρουμε σε ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα.
- Ρίχνουμε το χυμό μέσα στo μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μαζί με ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Συνδυάζουμε αυτό το μείγμα με χυμό αγγουριού και αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού και μέντα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και σερβίρουμε με παγάκια , φύλλα μέντας και φέτες από αγγούρι.
Πηγή:ipop.gr