Πόσα άτομα μπορώ να έχω μαζί μου στον τοκετό;

Πόσα άτομα μπορώ να έχω μαζί μου στον τοκετό;

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από κατεψυγμένη ωοθήκη! Βίντεο

Μια από τις αγωνίες της εγκύου όταν πλησιάζουν οι μέρες του τοκετού της –ειδικά εκείνης που γίνεται μητέρα για πρώτη φορά- είναι και το πόσα και ποια άτομα μπορεί να έχει μαζί της στην αίθουσα τοκετού. Θεωρητικά όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα μπορούν να τη συνοδεύσουν στο μαιευτήριο, ποια είναι όμως εκείνα που μπορούν να είναι δίπλα της όταν θα φέρνει στον κόσμο το παιδί της;

[babyPostAd]Η έγκυος όπως προαναφέραμε μπορεί να πάει στο μαιευτήριο για να γεννήσει μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα αρκεί να υπάρχει ένας περιορισμός. Θα ήταν αδιανόητο και κακό για τη λειτουργία του μαιευτηρίου να συνοδεύουν την έγκυο όλα της τα ξαδέλφια, οι θείοι ή όλοι της οι φίλοι. Λογικά, μπορεί να συνοδεύεται από τον σύντροφό της, από τους γονείς της και τους γονείς του συντρόφου της και ίσως από 2 καλούς της φίλους ή την αδελφή της. Οι υπόλοιποι θα τη δουν μετά, μαζί με το μωράκι… Μέσα στην αίθουσα τοκετού όμως από τα άτομα που προαναφέραμε δεν θα μπουν ούτε τα μισά!

Στα περισσότερα μαιευτήρια υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική σχετικά με τα άτομα που συνοδεύουν την έγκυο κατά τον τοκετό και καλό είναι να ενημερωθείτε νωρίτερα για να μην πρέπει να εξηγείτε τελευταία στιγμή στα συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα. Εκείνο που πρέπει να έχετε υπόψη είναι ότι δεν πρόκειται για «παραξενιά» του μαιευτηρίου αλλά για κανόνες που θα κάνουν πιο ομαλή τη λειτουργία του.Φανταστείτε την ώρα του τοκετού όπου ο γιατρός σας, η μαία σας, θα πρέπει να είναι σε άψογη συνεργασία με το υπόλοιπο προσωπικό να μην μπορούν να δουλέψουν επειδή σκοντάφτουν πάνω σε άτομα που δεν έχουν καμιά δουλειά εκεί. Τέτοιες ώρες ούτε εσείς δεν θέλετε τίποτα να ενοχλεί το έργο τους. Ας δούμε ποια δικά σας πρόσωπα μπορούν να είναι μαζί σας στην αίθουσα τοκετού.

-Ο σύντροφός σας

Ο σύντροφός σας μπορεί να είναι μαζί σας στην αίθουσα τοκετού αν πραγματικά μπορεί να είναι. Τι εννοούμε με αυτό; Ποιος είπε ότι οι άνδρες τα αντέχουν όλα; Μην ξεχνάτε ότι οι άνδρες δεν είναι το ίδιο εξοικειωμένοι με τις γυναίκες με το αίμα… Αν, λοιπόν, ο σύντροφός σας δεν το αντέχει, ούτε να σας βλέπει να πονάτε, ούτε αντέχει να βλέπει όλα όσα συμβαίνουν σε μια γέννα, καλό είναι να μην είναι στην αίθουσα τοκετού. Αν λιποθυμήσει, θα σας αγχώσει πολύ και φυσικά θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί μαζί του την ώρα που γεννάτε! Μόνο σύγχυση στην αίθουσα θα προκαλούσε κάτι τέτοιο.

-Η μητέρα σας ή η πεθερά σας…

Τώρα μάλιστα… Και οι δύο μαζί είναι πλεονασμός. Το να διαλέξετε μία από τις δύο, μπορεί να προκαλέσει προστριβές μεταξύ τους. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες ώρες μας ενδιαφέρει να είστε εσείς καλά, οπότε αν μία από τις δύο σας κάνει πραγματικά να νιώθετε καλά και την θέλετε μαζί σας, δεν έχετε παρά να πράξετε όπως νιώθετε και να εξηγήσετε μετά στην άλλη γιατί αυτή η απόφαση. Σε άλλη περίπτωση, και επειδή είναι μεγάλες γυναίκες, ζητήστε τους να μείνουν μαζί έξω…

-Η αδελφή σας ή η καλύτερή σας φίλη

Φυσικά ναι! Ειδικά αν έχει γίνει μητέρα πριν από εσάς, η παρουσία της θα σας είναι πολύτιμη. Θα σας ενθαρρύνει και θα σας βοηθήσει με τρόπο που πραγματικά λειτουργεί… Ναι, λοιπόν, στην αδελφή ή στην καλύτερή σας φίλη εκτός αν είναι από εκείνες που αγαπάτε για τα ελαττώματά τους και μιλάει πολύ ή είναι μια προσωπικότητα που θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή του επιστημονικού προσωπικού…

-Όταν κάποιος αυτοπροσκαλείται

Όταν κάποιος σας ζητά να μπει στην αίθουσα τοκετού ενώ εσείς τον έχετε στους εκτός δεν έχετε παρά να του πείτε ευγενικά «Όχι». Επικαλεστείτε τους κανονισμούς του μαιευτηρίου και αν ούτε αυτό «πιάσει», τότε πείτε ξεκάθαρα ότι έχετε επιλέξει ποιους θέλετε μαζί σας και καλό θα ήταν να μην σας φέρνουν σε δύσκολη θέση ή ότι θα νιώθετε καλύτερα αν ξέρετε πως περιμένει έξω. Η στιγμή αυτή είναι δική σας και του συντρόφου σας. Μην επιτρέψετε να σας τη χαλάσουν αλλά και μην αντιδράσετε με αγένεια που δεν ταιριάζει ούτε σε εσάς ούτε στη στιγμή.

Πηγή: Toketos.gr