Λαχαριστά Τρουφάκια με καρότο και ινδοκάρυδο
Υλικά συνταγής
- 500γρ. καρότα
- 1-2 φακελάκια ινδοκάρυδο
- 250γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζ. λικέρ της αρεσκείας μας
[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Βάζουμε σε τηγάνι τα καρότα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
- Σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε μπολ να κρυώσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα φάκελο ινδοκάρυδο, τις βανίλιες και ζυμώνουμε.
- Βουτάμε τα χέρια μας στο λικέρ και πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια
- Τα περνάμε από το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε χαρτάκια για τρουφάκια προαιρετικά.
- Σερβίρουμε.
Πηγή: Cooklos.gr