Υλικά συνταγής
- 250γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή (ή χαρίσσα)
- 1 πρέζα κανέλα (στη μύτη από 1 κ.γ.)
- αλάτι
- πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Διαδικασία συνταγής
- Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα ρεβίθια για ένα βράδυ.
- Την επομένη στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε σε μούλτι. Έπειτα περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Σε μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τον πολτό του κρεμμυδιού και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα μας για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο και έπειτα πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με ντιπ με ταχίνι.