Υλικά
1 ποτήρι( 250 ml) λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
½ ποτήρι αμύγδαλα, ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα
κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζετε τη ζάχαρη με τα δύο ποτήρια νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζετε μέχρι να σχηματιστεί ένα αραιό σιρόπι. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε τα αμύγδαλα για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το ανακατεύετε για να καβουρδιστεί καλά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία της εστίας και προσθέτετε, αφού έχει χαμηλώσει ή ένταση της εστίας σας λίγο- λίγο το νερό (τα 2 ποτήρια) και μετά το σιρόπι.
Ανακατεύετε το μείγμα, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και το καπάκι της. Μόλις το σιμιγδάλι απορροφήσει καλά τα υγρά, περίπου σε 20 λεπτά, σερβίρετε τον χαλβά δίνοντας του σχήμα με ένα φορμάκι ή απλά τον βάζετε με το κουτάλι σε μπολάκια.
Πασπαλίζετε με κανέλα.