Μους τυριού με μύρτιλα (Blueberry Cheese Mousse)
Υλικά συνταγής
1 φλιτζ. μύρτιλα και επιπλέον για το σερβίρισμα
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κεσεδάκια τυρί κρέμα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
2 κ.σ. άχνη
½ λεμόνι (ο χυμός του)
2 κ.σ. πίνατς σπασμένα
[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής
- Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε τα μύρτιλλα με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και την μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν ελαφρώς τα μύρτιλα και να γίνουν σαν μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το μείγμα.
- Ανακατεύουμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το λεμόνι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μείγμα με τα μύρτιλα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
- Για το σερβίρισμα προσθέτουμε φρέσκα μύρτιλα πάνω από την κρέμα και μερικά πίνατς.
Πηγή: Cooklos.gr