Το μενού της εβδομάδας (από 30/4 έως 6/5) – Δείτε όλες τις συνταγές!

Το μενού της εβδομάδας (από 30/4 έως 6/5) – Δείτε όλες τις συνταγές!

μενού της εβδομάδας

Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Δευτέρα 30/4
Αποχαιρετάμε τον Απρίλιο με ένα ξεχωριστό πιάτο με φακές και ψητά λαχανικά, που δίνουν στο πιάτο χρώμα και γευστικό ενδιαφέρον.

Τρίτη 1/5
Πρωτομαγιά σήμερα και ετοιμάζουμε το καλαθάκι μας για να βγούμε για πικ νικ στην εξοχή. Για σήμερα λοιπόν προτείνουμε ρολό κιμά γεμιστό με βραστά αβγά

Πατατοσαλάτα πικάντικη με σαλάμι, κρεμμύδι, άνηθο και σάλτσα μουστάρδας

Τσιαπάτα με ψητά λαχανικά, μελιτζανοσαλάτα και πετιμέζι

και λαχταριστά πεϊνιρλί με φορμαέλα

Τετάρτη 2/5
Ένα ιδιαίτερο ριζότο, με γαρίδες πιπεριές, ντομάτες, αλλά και αμύγδαλα και φουντούκια φτιάχνουμε σήμερα. Πραγματικά απολαυστικό!

Πέμπτη 3/5
Τι θα λέγατε για μία χορταστική αλλά εύκολη ομελέτα για το σημερινό τραπέζι; Θα φτιάξουμε σφουγγάτο με κιμά. Μπορείτε να φτιάξετε το κιμά επιτόπου ή να χρησιμοποιήσετε όσο έχει περισσέψει από τα μακαρόνια με κιμά.

Θα το σερβίρουμε παρέα με αρωματικό ταμπουλέ με κινόα, πολύχρωμες πιπεριές και φέτα.

Παρασκευή 4/5
Αμπελοφάσουλα με λαδοτύρι Ζακύνθου και αβγοτάραχο τρίμμα για το τραπέζι της Παρασκευής, ένα ιδιαίτερο λαδερό με ελαφρώς πικάντικη γεύση από το λαδοτύρι και γκουρμέ χαρακτήρα.

Σάββατο 5/5
Σάββατο σήμερα και είναι η καλύτερη μέρα για να φτιάξουμε πίτσα με τα χεράκια μας. Με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, προσούτο Ευρυτανίας και ξινομυζήθρα, αυτή η πίτσα έχει άρωμα ελληνικό και γεύση ασυναγώνιστη.

Δεν θα τη σερβίρουμε μόνη της όμως, αλλά με μία απολαυστική σαλάτα με μπέικον και αβγό.

Κυριακή 6/5
Ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα με πέστο από θυμάρι για το κυριακάτικο τραπέζι, ψημένο μέσα σε πακέτο. Και για γαρνιτούρα, πατάτες φούρνου, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μία πράσινη σαλάτα με πιπεριές και κρουτόν θα συνοδεύσει ιδανικά το αρνάκι,

ενώ για το τέλος ετοιμάζουμε ένα πληθωρικό ρολό λευκής σοκολάτας με τριαντάφυλλο.