Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε λαχταριστό παγωτό φράουλα!
[babyPostAd]Υλικά συνταγής
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
- 500γρ. φράουλες καθαρισμένες
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- 150γρ. γάλα
- 3 κρόκοι αυγών
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν ένα μείγμα αφράτο.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε σε «κλωστή» το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπαιν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Παράλληλα καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κάνουμε πολτό.
- Αφού κρυώσει η κρέμα αναμειγνύουμε με τον πολτό φράουλας. Δοκιμάζουμε να είναι αρκετά γλυκό γιατί μετά την κατάψυξη χάνει αρκετή από τη γλύκα του.
- Τα βάζουμε στην κατάψυξη.
- Όταν ετοιμάζεται να πήξει το βγάζουμε και το χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός.
- Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές.
Πηγή: cooklos.gr