Το μενού της εβδομάδας (από 21 έως 27/5) – Δείτε όλες τις συνταγές!

Το μενού της εβδομάδας (από 21 έως 27/5) – Δείτε όλες τις συνταγές!

μενού της εβδομάδας

Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Δευτέρα 21/5
Για την Ελένη και τον Κωνσταντίνο που γιορτάζουν σήμερα, αλλά και για όλους εμάς του υπόλοιπους που θέλουμε να δοκιμάσουμε μια πιο ξεχωριστή συνταγή, προτείνουμε αλμυρή και εντυπωσιακή «τούρτα» με κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο.

Συνοδεύουμε με γιορτινή ανοιξιάτικη σαλάτα

και για γλυκό κέρασμα, εκλεράκια με φουντούκια.

Τρίτη 22/5
Ένα κρασάτο ψαρονέφρι, με μαυροδάφνη ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Τρίτης, που σερβίρεται ιδανικά με αρωματική κινόα.

Θα το συνοδεύσουμε με μία χωριάτικη σαλάτα, υπερπαραγωγή!

Τετάρτη 23/5
Όρεξη για φασόλια έχουμε σήμερα και επιλέγουμε τις ξεχωριστές χάντρες, που θα μαγειρέψουμε με πιπεριές. Στα συν και ότι δεν χρειάζονται μούλιασμα αποβραδίς.

Και επειδή τα όσπρια το ζητάνε το θαλασσινό δίπλα, συνοδεύουμε με σαλάτα με καλαμαράκια και πρασινάδες.

Πέμπτη 24/5
Τα παναρισμένα μπιφτέκια είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση, που σερβίρεται το ίδιο καλά μέσα σε μπέργκερ ή στο πιάτο παρέα με ρύζι ή μια πράσινη σαλάτα. Για το σημερινό τραπέζι λοιπόν, φτιάχνουμε αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου πανέ στο φούρνο και ο καθένας επιλέγει πώς θα τα απολαύσει τελικά.

Και αφού το σερβίρισμα γίνεται προσωπική επιλογή, εμείς δίνουμε μία πρόταση για επίλογο ή αλλιώς φτιάχνουμε πανεύκολα παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα, για μετά το γεύμα.

Παρασκευή 25/5
Κάνουμε λίγο πιο ιδιαίτερο το κλασικό λαδερό με τις αγνικάρες αλά πολίτα, προσθέτοντας σουπιές που τους πηγαίνουν πολύ.

Και για συνοδευτικό, μία ακόμη ξεχωριστή συνταγή ή αλλιώς ντοματοσαλάτα σε ψωμί χωριάτικο.

Σάββατο 26/5
Κλασικά και αγαπημένα γεμιστά με ρύζι και κιμά φτιάχνουμε σήμερα, με μυρωδικά και ψιλοκομμένα λαχανικά για επιπλέον γεύση. Η φέτα και το ζυμωτό ψωμί καλό είναι να μην λείπουν από το τραπέζι.

Κυριακή 27/5
Κυριακή σήμερα και ανάβουμε BBQ, για να ψήσουμε μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο.

Θα τις συνοδεύσουμε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα εσμέ με μελιτζάνα, πιπεριές και ντομάτα.

Για επιδόρπιο, λαχταριστό και δροσερό παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας.

Πηγή:    olivemagazine.gr