Φλογέρες αλμυρές! H επιλογή για απόψε το βράδυ με την οικογένεια!

Φλογέρες αλμυρές

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 1 κούπα ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • μαργαρίνη για το άλειμμα
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Σκεύος: ταψί
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 ή 5 λωρίδες κάθετα στην στενή πλευρά του φύλλου. Βουτυρώνουμε ελαφρά τα φύλλα. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το μπέικον, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
  2. Βάζουμε γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου και τυλίγουμε πρώτα της άκρες κάθε λωρίδας και έπειτα σε ρολό, για να μην φύγει η γέμιση. Βάζουμε σε ταψάκι και αλείφουμε με μαργαρίνηαπό πάνω.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να ροδίσουν.