Τουρλού: Ένα φαγητό ακριβώς για αυτή την εποχή
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια σε μισοφέγγαρα
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]- 3 μελιτζάνες κομμένες σε μισοφέγγαρα
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελιδες σκόρδο
- 3 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη αποξηραμένη ή 1 κλαδάκι φρέσκια
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
λιγότερο από 90 λεπτά
κατσαρόλα
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Διαδικασία συνταγής
- Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα λαχανικά (πατάτα, μελιτζάνα, κολοκυθάκι, καρότο και πιπεριές) και τα σοτάρουμε κι αυτά μέχρι να λαδωθούν όλα καλά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Συμπληρώνουμε με ελάχιστο νεράκι γιατί θα βγάλουν και τα λαχανικά και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνουν με λίγη σαλτσούλα.
- Σερβίρουμε αφού το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Πηγή:cooklos.gr