“Αγαπητή μαμά, εκείνο το καυτό μπάνιο που λαχταράς μπορεί να περιμένει!”

“Αγαπητή μαμά, εκείνο το καυτό μπάνιο που λαχταράς μπορεί να περιμένει!”

Αγαπητή μαμά

Ήταν μια δύσκολη μέρα με ραντεβού, δουλειές, ραντεβού για παιχνίδι, μαγείρεμα στο σπίτι και διαρκής ψυχαγωγία των παιδιών. Ξεκίνησα το πρωινό μου όταν σηκώθηκα από το κρεβάτι στις 7:30 π.μ. και έβαλα στα μαλλιά μου ξηρό σαμπουάν, ώστε να μπορέσω να βγω για το πρώτο ραντεβού της ημέρας. Έχω ρεπό απο τη δουλειά και τα σχολεία είναι κλειστά, αλλά οι δουλειές συνεχίζονται!

[babyPostAd]Είχαμε ραντεβού στο γιατρό και στον ορθοδοντικό, μετά είχαμε ραντεβού για δύο κουρέματα, πήγαμε στο πάρκο για να παίξουν τα παιδιά, πήγαμε για ψάρεμα και καγιάκ στη λίμνη μας, έβαλα πλυντήριο ρούχων, καθάρισα τις ντουλάπες, μαγείρεψα το δειπνο και καθάρισα την κουζίνα…

Τα πόδια μου πονούσαν, ήμουν κουρασμένη, ένιωσα βρώμικη και θα έπρεπε ήδη να κοιμάμια. Καθώς τελείωσα το τελευταίο από τα πιάτα, ονειρευόμουν ένα καυτό, χαλαρωτικό μπάνιο. Άλλωστε, το άξιζα. Αλλά, ακριβώς τη στιγμή που έβαλα το τελευταίο πιάτο στη θέση του, 4 μικρά ποδαράκια περπάτησαν στην κουζίνα θέλωντας να μάθουν πότε θα ξεκινήσω την φωτιά κατασκήνωσης…. Φωτιά κατασκήνωσης; Νόμιζα (και κρυφά ήλπιζα) ότι το είχαν ξεχάσει.

Κοίταξα το αγόρι μου σχεδόν 10 ετών και το μικρό 8χρονο κορίτσι μου για λίγα δευτερόλεπτα, σκεπτόμενη πώς φτάσαμε εδώ τόσο γρήγορα. Οι μπούκλες έπεφταν στους ώμους της και το προσωπάκι της έδειχνε πιο ώριμο. Τις περισσότερες μέρες, με εντυπωσιάζουν με τα πράγματα που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν. Είναι ολοένα και πιο πνευματώδη και σοφά. Δεν χρειάζεται πλέον να τα κάνω μπάνιο ή να τα ντύνω. Δεν θέλουν πάντα να κρατούν το χέρι μου δημόσια. Η συνεχής προσοχή που ζητούσαν κάποτε από μένα, πλέον καλύπτεται από φίλους. Αναπτύσσονται, ακριβώς μπροστά στα μάτια μου.

Έτσι απόψε, το μπάνιο μπορεί να περιμένει.

Ως γονείς, δεχόμαστε συνέχεια ανεπιθύμητες συμβουλές. Μου το έχουν πει 1 εκατομμύριο φορές: «Αγάπα την κάθε στιγμή, γιατί θα φύγει γρήγορα». Όπως και με τις περισσότερες συμβουλές που έλαβα, χαμογέλασα ευγενικά και την ξέχασα δύο δευτερόλεπτα αργότερα. Όταν αλλάζετε πάνες και πακετάρετε το μισό σπίτι για να πάτε μια απλή βόλτα, τίποτα δεν φαίνεται να κινείται γρήγορα. Ρυθμός του σαλιγκαριού στην καλύτερη περίπτωση. Όταν ασχολείστε με μια ιδιοσυγκρασιακή ηλικία των δύο ετών, η οποία πάντα κάνει το αντίθετο από αυτό που ζητάτε, ο χρόνος αισθάνεται σαν να στέκεται ακόμα. Μέχρι να μην στέκεται . Μέχρις ότου στέκεστε στην κουζίνα κοιτάζοντας τα σχεδόν έφηβα παιδιά σας και αναρωτιέστε πώς πέρασαν τα χρόνια.

Θα υπάρχουν πολλές νύχτες για ζεστό μπάνιο, μαμά. Οι νύχτες θα έρθουν και θα σας λείπει η εποχή που σας διέκοπταν συνεχώς. Απόψε δεν θα είναι εκείνη τη νύχτα. Απόψε, θα χορέψουμε στον περιορισμένο χρόνο που μας έχει μείνει – χρόνο της ξέγνοιαστης διασκέδασης και των μεταμεσονύχτιων πάρτι. Απόψε, θα ανάψουμε φωτιές, θα μιλήσουμε για ιστορίες, θα ψήσουμε marshmallows, και θα κάνουμε camping στην αυλή μας. Απόψε, θα δημιουργήσουμε αναμνήσεις.

Και το ζεστό μπάνιο; Λοιπόν, θα εξακολουθεί να είναι εκεί και μετά!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή