Γρήγορα πιτσάκια σφολιάτας – και όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή!
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- ⅔ από τη συσκευασία ντομάτα κονκασέ εμπορίου
- 2 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1 μπολ μιξ τριμμένα τυριά
- λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα
- 2-3 κ.σ. γάλα
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα για μάφινς. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 κομμάτια τετράγωνα. Βάζουμε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας σε κάθε θήκη μάφιν.
- Ανακατεύουμε τη ντομάτα κονκασέ με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τη μοιράζουμε στα σφολιατάκια. Μοιράζουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και τα τριμμένα τυριά.
- Κλείνουμε τη σφολιάτα που περισσεύει ελαφρά και αλείφουμε με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουν από πάνω τα σφολιατίνια και να ψηθεί η σφολιάτα.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα.
Το βίντεο της συνταγής
Πηγή: cooklos.gr