Τις σοκολάτες τις απολαμβάνουμε αφού έχουν επεξεργαστεί, συσκευαστεί και διανεμηθεί στα διάφορα μαγαζιά και σουπερμάρκετ. Ωστόσο, σπάνια αναρωτιόμαστε ποια διαδικασία ακολουθείται πριν καταλήξουν συσκευασμένες στα ράφια των καταστημάτων.
Ας μάθουμε λοιπόν πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα:
Αυτό το λεπτό λουλούδι είναι η αρχή κάθε σοκολάτας που έχετε γευτεί.
Οι σπόροι του κακάο που καλλιεργούνται και κόβονται απευθείας από τα μεγάλα κλαδιά του δέντρου.
Οι σπόροι μπορούν να έχουν πολλά διαφορετικά χρώματα.
Μέσα σε κάθε σπόρο υπάρχει ένας λευκός πολτός που περιβάλλει τον κόκκο του κακάο.
Μετά τη συγκομιδή, οι σπόροι ανοίγονται και αφαιρείται ο εσωτερικός πολτός.
Έπειτα οι κόκκοι τοποθετούνται στον ήλιο για να στεγνώσουν για 7-10 ημέρες.
Οι κόκκοι ανακατεύονται για να στεγνώνουν ομοιόμορφα.
Μετά το τέλος αυτής της διαδικασίας, οι σπόροι συσκευάζονται σε σάκους για να μεταφερθούν σε κατασκευαστές σοκολάτας σε όλο τον κόσμο.
Έπειτα οι κόκκοι ψήνονται.
Μετά το ψήσιμο, oι κόκκοι αλέθονται και πολτοποιούνται μέχρι να αποκτήσουν τη σωστή υφή και μορφή.