Πιπίλες και άλλα αντικείμενα για τα οποία σας κατακρίνουν οι άλλοι γονείς…

file_102364_0_100701-child-with-pacifier

Για κάποιον λόγο οι πιπίλες είναι ένα από αυτά τα εργαλεία  των γονιών για τα οποία οι άνθρωποι έχουν πολλές διαφορετικές γνώμες.

Αν κάποιος δει ένα παιδάκι το οποίο θεωρεί πως είναι μεγάλο για πιπίλα ή για καρότσι  τότε το σχολιάζουν τόσο αρνητικά σαν να φταίει το ίδιο το παιδί που βγήκε βόλτα έξω με το καρότσι.

Γιατί να κατακρίνετε τόσο πολύ  τους γονείς αυτούς; Αφού αυτά τα εργαλεία διευκολύνουν τόσο πολύ την ζωή των γονιών;

Άλλοι γονείς ανησυχούν μήπως το παιδί τους είναι μεγάλο για πιπίλα και ψάχνουν να βρουν πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να σταματήσει ένα παιδί να την  χρησιμοποιεί.Όντως σε κάποια ηλικία το παιδί θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πιπίλα ή καρότσι  γιατί δεν θα το χρειάζεται άλλο.

Γιατί θέλει το παιδί μου να κοιμάται ακόμη με το αρκουδάκι του; Γιατί θέλει να κουβαλάει την κουβέρτα του παντού;

Επειδή  είναι παιδί , νιώθει ανασφάλεια και δυσκολεύεται να το αποχωριστεί.

Όμως γιατί αγωνιούν τόσο πολύ οι μαμάδες; Επειδή οι άνθρωποι γύρω τους, τους κρίνουν καθημερινά βλέποντας τους να τα χρησιμοποιούν. Ο φόβος του να σχολιάσει κάποιος για τις ικανότητές σου σαν γονιό είναι ο χειρότερος όλων των γονιών.

Γονείς ήρθε η ώρα να σταματήσετε να φοβάστε και να αγχώνεστε. Αφού αυτά τα εργαλεία διευκολύνουν την ζωή σας  γιατί να τα αποχωριστείτε; Ακόμη το τι θεωρείτε εσείς σωστό είναι καθαρά δικό σας θέμα και δεν αφορά κανέναν.

Αν αποφασίσετε να διακόψετε την χρήση αυτών των αντικειμένων θα το κάνετε γιατί εσείς θέλετε να το σταματήσετε και όχι επειδή κάποιος σας σχολίασε αρνητικά.

Κάντε αυτό που νομίζετε γιατί κανένας δεν ξέρει το παιδί του καλύτερα από τον ίδιο τον γονιό.

babyradio.gr– Άννα Κ.