Γιατί τα φρύδια σου αραιώνουν και πώς να το αντιμετωπίσεις

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο “βγάζει” κανείς τα φρύδια του γιατί είναι πολύ δύσκολο να ξαναφυτρώσουν. Και καλά, το αισθητικό κομμάτι το ελέγχεις εσύ. Προσέχεις περισσότερο και δεν “χαραμίζεις” τρίχες. Το τσιμπιδάκι όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο χάνουμε φρύδι.

Διάβασε παρακάτω για τις κοινές αιτίες της απώλειας των φρυδιών … και μερικές λύσεις για να επανέλθουν (ακόμα και τεχνητά).

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες

1. Προβλήματα στην επιδερμίδα: όπως έκζεμα ή ψωρίαση

2. Γήρανση

3. Θέματα θυρεοειδούς

Τι να κάνεις αν τα φρύδια σου αραιώνουν

Η δερματολόγος Noelani González λέει στο Women’s Health ότι υπάρχουν μερικές θεραπευτικές επιλογές που μπορεί να ευνοήσουν την ανάπτυξη των φρυδιών, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Εάν κάποια φλεγμονή φταίει για τα αραιά σου φρύδια, ένας δερματολόγος μπορεί επίσης να σου συνταγογραφήσει στεροειδή για να βοηθήσουν, λέει.

Αν θέλεις να γεμίσεις το φρύδι σου με έναν φυσικό τρόπο, η Kristie Streicher, μια ειδική φρυδιών στο Λος Άντζελες, συνιστά να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι (όχι με κερί) εάν έχεις λιπαρό δέρμα ή να χρησιμοποιήσεις σκόνη (σκιά) εάν έχεις ξηρό δέρμα. «Αν έχεις κόκκινα μαλλιά, χρησιμοποιήσε μια ξανθιά απόχρωση», λέει. «Εάν είσαι ξανθιά χρησιμοποίησε ένα καφέ χρώμα ή ένα καστανό ανοιχτό. Οι καστανές θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα μέτριο καφέ, και οι γκριζομάλλες θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα καστανό της τέφρας ή μπεζ-γκρι».

Χρησιμοποίησε σύντομες, ελαφρές πινελιές για να βάψεις ακριβώς επάνω και κάτω, όπου έχει κενά το φρύδι σου. Έπειτα χτένισε τις τρίχες με ένα βουρτσάκι για να φαίνονται πιο φυσικές και τέλος πέρασε τις με ένα τζελ με χρώμα για να τις διαχωρίσεις και να προσθέσεις, χρώμα και όγκο.

Θυμήσου να αφήνεις χώρο ανάμεσα σε κάθε πινελιά ή μολυβιά για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση των πραγματικών τριχών.